Heerenveen blokkeerde transfer naar topclub: Jammer hoe dat is beschreven

Heerenveen blokkeerde transfer naar topclub: "Jammer hoe dat is beschreven"

Gepubliceerd: zaterdag 25 oktober 2014 om 13:42za 25-10-2014 om 13:42

Pele van Anholt zag ploeggenoten Alfred Finnbogason, Bilal Basacikoglu en Hakim Ziyech afgelopen zomer mooie transfers maken. Zelf kreeg de verdediger ook de kans om te vertrekken, maar sc Heerenveen was toen niet meer bereid om hem te laten gaan.

Van Anholt had een transfer zeker zien zitten. "Ik had een mooie aanbieding in handen en hoewel ik het hier enorm naar mijn zin heb, ga ik in zo'n geval toch voor mezelf", legt hij in gesprek met FeanFan uit. De back van de Friese formatie kon begrip opbrengen voor het standpunt van zijn werkgever.

"Wat ik jammer vind, is de manier waarop het nieuws in de media is gekomen", zegt Van Anholt. "Alsof ik via die media een breuk probeerde te forceren. Dat was helemaal niet aan de orde. Een journalist had opgevangen dat ik een aanbieding had gehad van een topclub uit Nederland en vroeg ernaar. Dan ga ik niet liegen."

"Begrijp me niet verkeerd, ik speel hier met veel plezier", vervolgt hij. "Heerenveen is een fantastische club en ik heb het nog steeds prima naar mijn zin. Maar het is mooi als je een aanbieding krijgt van een topclub. Het is een stukje waardering en geeft aan dat er op je wordt gelet. Dat stimuleert mij alleen maar om nog harder te werken."

Overigens is nooit naar buiten gekomen welke ploeg de 23-jarige Van Anholt wilde aantrekken. In de media werden vooral FC Twente en Feyenoord genoemd als mogelijke kandidaten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws