Wenger ziet geen 'normale speler' in Sánchez: Hij profiteert niet alleen
Arsenal-coach content met overwinning

Wenger ziet geen 'normale speler' in Sánchez: "Hij profiteert niet alleen"

25-10-2014 18:58

Alexis Sánchez heeft zaterdagmiddag puntenverlies voorkomen voor Arsenal door de uitwedstrijd bij Sunderland in eigen voordeel te beslissen: 0-2. Manager Arsène Wenger, die midweeks zijn 65ste verjaardag vierde, toonde zich tevreden.

Arsenal won woensdag in de slotminuten nog bij Anderlecht (1-2). "Dit was een totaal andere wedstrijd, mede omdat Sunderland een week geleden hard verloor. Maar wij wilden de drie punten en die hebben we", aldus de Fransman na afloop. "We hadden de controle, ook al lag een tegentreffer op de loer. We hebben het goed gedaan, bleven gefocust."

"Aan Sunderland kon je merken dat het vertrouwen gering was, maar in de tweede helft veranderde dat. Zij hebben het goed gedaan", complimenteerde Wenger zijn manschappen. Vooral Sánchez kon rekenen op een compliment. "Hij heeft behalve geprofiteerd van fouten ook een hoop kwaliteit. Hij is snel en wint in tegenstelling tot normale spelers veel ballen. Bovendien is zijn omschakeling uitstekend."

Wenger had Theo Walcott eindelijk weer beschikbaar voor de wedstrijdselectie. "Hij is fit, maar mist nog ritme. Hij moet daar aan werken. Fysiek gezien is het in orde."