In het kort: 'perfect veld' bij PSV-Feyenoord, City mist Servische tank

In het kort: 'perfect veld' bij PSV-Feyenoord, City mist Servische tank

04-11-2014 15:41
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSV - Feyenoord op goede grasmat
De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord wordt op 30 november gespeeld op een 'perfecte grasmat'. Dat is althans de toezegging van de firma die verantwoordelijk is voor de grasmat in het Philips Stadion. "Dat is een keiharde garantie." De laatste maanden was er veel kritiek op het veld van PSV. 

Kolarov niet tegen CSKA
Manchester City kan woensdag in het duel in de Champions League met CSKA Moskou niet beschikken over verdediger Aleksandar Kolarov. De Serviër is vanwege een kuitblessure ten minste een maand uit de roulatie. Manager Manuel Pellegrini heeft dit dinsdag laten weten. De blessure is ook een tegenvaller voor de Servische bondscoach Dick Advocaat, die Kolarov moet missen in de EK-kwalificatiewedstrijd half november tegen Denemarken.

Heracles mist aanvoerder Fledderus
Heracles Almelo moet het zondag tegen PSV zeer waarschijnlijk doen zonder Mark-Jan Fledderus. De aanvoerder liep in de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een hamstringblessure op. Bart Schenkeveld is er sowieso niet bij. De verdediger heeft last van zijn knie. In 2010 scheurde hij als speler van Feyenoord zijn kruisband. "Bart heeft zich bij een chirurg in Rotterdam laten onderzoeken en daaruit bleek dat er sprake is van overbelasting", zegt trainer John Stegeman tegen Voetbal International. "Ook zit er een kneuzing in de knieholte. We gaan hem nu goed optrainen, totdat hij helemaal wedstrijdfit is. Ik verwacht dat het vier tot zes weken duurt voordat Bart weer inzetbaar is."

Beslissing over Letschert op lange baan
FC Utrecht neemt voorlopig nog geen beslissing of het Timo Letschert langer aan zich wil binden of niet. De club heeft een optie op de van Roda JC Kerkrade gehuurde verdediger. "Tim speelt pas net bij ons in de basis en dan ook nog eens niet op zijn beste positie (linksback in plaats van rechtsback, red.). Laat hem eerst maar eens een paar maanden lekker voetballen en dan bekijken we dat wel in maart of april", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen FOX Sports.

Aanstelling arbiters Eredivisie
Vrijdag 7 november
Excelsior - FC Utrecht, 20.00 uur. Scheidsrechter: Van de Graaf.

Zaterdag 8 november
ADO Den Haag - Willem II, 18.30 uur. Scheidsrechter: Braamhaar.
PEC Zwolle - FC Groningen, 19.45 uur. Scheidsrechter: Kuipers.
sc Heerenveen - Go Ahead Eagles, 19.45 uur. Scheidsrechter: Kamphuis.
NAC Breda - AZ, 20.45 uur. Scheidsrechter: Van Sichem.

Zondag 9 november
SC Cambuur - Ajax, 12.30 uur. Scheidsrechter: Makkelie.
FC Dordrecht - FC Twente, 14.30 uur. Scheidsrechter: Blom.
Vitesse - Feyenoord, 14.30 uur. Scheidsrechter: Gözübüyük.
Heracles Almelo - PSV, 16.45 uur. Scheidsrechter: Liesveld.

WK-ganger uit selectie gezet
De Braziliaanse club Atletico Mineiro heeft drie spelers uit de selectie gezet wegens misdragingen en wil ze alle drie ontslaan. Een van spelers die niet meer welkom is bij de club uit Belo Horizonte is international Jô, die afgelopen zomer nog actief was op het WK in eigen land. "Ze zullen dit jaar niet meer spelen voor de club. Als het op discipline aankomt, moeten we een voorbeeld stellen aan de andere 27 spelers uit de selectie'', lichtte directeur Eduardo Maluf toe, zonder in detail te treden over de aard van het wangedrag van de drie spelers. Jô was al eerder bestraft wegens ongehoorzaamheid. De aanvaller speelt sinds 2012 voor Atletico Mineiro. Daarvoor kwam hij uit voor onder meer CSKA Moskou, Manchester City en Everton.

Ten Rouwelaar verlengt, Wuytens heeft geen haast
Doelman Jelle ten Rouwelaar gaat met een jaar verlengen bij NAC Breda en ligt dan tot 2017 vast. Zelf wil hij dat nog niet bevestigen. "Het is aan de directie om het nieuws naar buiten te brengen. Dat hebben we zo afgesproken", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Bij Willem II wil men langer door met Stijn Wuytens. De middenvelder heeft een aflopende verbintenis. "Willem II heeft een indicatie afgegeven wat Stijn Wuytens zou kunnen verdienen indien hij zijn contract zou verlengen. De club zou zelf contact opnemen voor een vervolgafspraak. Wij hebben geen haast", zegt zijn agent tegen het Brabants Dagblad.

Bekerprogramma vastgesteld
De KNVB heeft dinsdag het bekerprogramma bekendgemaakt. De wedstrijd in de achtste finales tussen Ajax en Vitesse wordt op donderdag 18 december gespeeld. Het duel begint om 20.45 uur. Op die dag staat ook Excelsior-NAC Breda op het programma. Op dinsdag 16 december worden VVV-Venlo - PEC Zwolle en Heracles Almelo - SC Cambuur gespeeld. De ontmoetingen Dereal ma Graafschap - FC Twente, AZ Alkmaar - NEC, FC Groningen - FC Volendam en Roda JC - PSV zijn voor woensdag 17 december vastgesteld.

Casillas wil ruilen met Balotelli
Iker Casillas heeft al heel wat wedstrijdshirts van tegenstanders en wil dinsdagavond ruilen met Mario Balotelli. De Italiaan speelt met Liverpool in de Champions League tegen Real Madrid. "Nee, nee, niet al bij de rust, maar gewoon na de wedstrijd", grapte Casillas, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb al shirts van Hagi, Lothar Matthäus en Julio Salinas. Het shirt van Gerrard heb ik al uit de wedstrijd in Liverpool, dus misschien moet ik nu maar voor het shirt van Balotelli gaan."