FC Groningen ziet komst Zuid-Afrikaan wel zitten: Hij zou goed bij ons passen
Het contract van May Mahlangu loopt in december af

FC Groningen ziet komst Zuid-Afrikaan wel zitten: "Hij zou goed bij ons passen"

05-11-2014 15:54

FC Groningen heeft interesse in May Mahlangu. De Zuid-Afrikaanse middenvelder voetbalt momenteel voor het Zweedse IFK Göteborg. Zijn contract loopt volgende maand af. Er is echter nog geen sprake van concrete belangstelling.

Volgens Zweedse media staat Mahlangu in de belangstelling van FC Groningen en RTV Noord deed navraag bij technisch manager Peter Jeltema van de noorderlingen. Hij bevestigde de interesse. "We kennen zijn kwaliteiten. Het is een box-to-box-middenvelder die goed bij ons zou passen. Het is een interessante speler voor ons", zegt Jeltema, die ook bevestigt Simon Tibbling van Djurgardens IF en Johan Larsson (IF Elfsborg) te volgen.

Er is echter nog weinig concreet. De Groningers hebben Mahlangu enkele keren bekeken, maar zijn niet in onderhandeling met de middenvelder. "Ook niet met zijn zaakwaarnemer, want we gaan behoedzaam te werk komende winter", aldus Jeltema. ''Wij willen onze selectie een impuls geven, maar realiseren ons dat we het geld maar een keer kunnen uitgeven." Omdat Mahlangu een speler van buiten de Europese Unie is, moet hij in Nederland minstens 150 procent van het gemiddelde salaris in de Eredivisie gaan verdienen.