Trainer van Dinamo leeft mee

Büttner en Douglas overwinteren in Europa League, George trefzeker voor Qarabagh
Dinamo Moskou boekt vierde zege op rij

Büttner en Douglas overwinteren in Europa League, George trefzeker voor Qarabagh

06-11-2014 19:57

Dinamo Moskou heeft zich donderdag al verzekerd van een plek in knock-outfase van de Europa League. De Russische club won ook zijn vierde wedstrijd in groep E, thuis tegen Estoril: 1-0. De Duitse spits Kevin Kuranyi maakte in de 77e minuut, kort nadat hij was ingevallen, het enige doelpunt in de Arena Chimki.

Dinamo Moskou kwam daardoor op de volle score van twaalf punten uit vier wedstrijden. Overwintering in de Europa League is daardoor een feit. De kapitaalkrachtige club uit Rusland versloeg onder meer PSV (1-0). Verdedigers Douglas en Alexander Büttner speelden tegen Estoril, dat op 3 punten bleef staan, de hele wedstrijd. Oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Groep F: Qarabag – Dnjepr Dnjepropetrovsk 1-2
Dnjepr deed donderdagavond goede zaken in de strijd om een ticket voor de volgende ronde. In Baku werd Qarabag verslagen met 1-2. In de play-offs van de Europa League was laatstgenoemde ploeg in twee wedstrijden nog te sterk voor FC Twente. Aan het duel zat ook nog een ander Nederlands tintje, de treffer van de thuisploeg kwam op naam van Leroy George.