Beschuldiging over afluisteren leidt tot conflict rond Twente, Munsterman grijpt in
"Wij wilden ook even afwachten wie er in deze kwestie zou gaan bewegen"

Beschuldiging over afluisteren leidt tot conflict rond Twente, Munsterman grijpt in

07-11-2014 17:23

FC Twente en de regionale krant Tubantia hopen volgende week een punt te zetten achter een conflict dat sinds kort speelt. Beide partijen gaan woensdag met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen.

TwenteSport maakt vrijdag melding van de ruzie tussen Twente en Tubantia. Het conflict ontstond nadat Andreas Bjelland journaliste Fardau Wagenaar ervan beschuldigde een gesprek te hebben afgeluisterd. Hij sprak vervolgens met zijn ploeggenoten af om haar niet meer te woord te staan.

Dat leidde tot een tegenreactie van Tubantia. Henk van Schuppen, chef van de sportredactie, besloot dat geen enkele vertegenwoordiger van de krant in het vervolg nog een speler zou gaan interviewen. "Dat was met name voor onze lezers een vervelend besluit, maar wij meenden het zo te moeten doen en wilden ook even afwachten wie er in deze kwestie zou gaan bewegen", zegt Van Schuppen.

Het was uiteindelijk voorzitter Joop Munsterman die als eerste een toenaderingspoging deed. "Gisteren belde hij om erover te willen praten met ons. Woensdag is een gesprek gepland. Ik heb goede hoop dat we eruit gaan komen", aldus Van Schuppen tegen TwenteSport.