De Tien: meest genereuze Premier League-spelers aller tijden

De Tien: meest genereuze Premier League-spelers aller tijden

Gepubliceerd: donderdag 13 november 2014 om 10:10do 13-11-2014 om 10:10

Gewaardeerde Premier League-spelers zijn vaak dankbaar voor het feit dat ze het zo ver geschopt hebben in hun carrière. Veel van hen zijn dan ook niet te beroerd een deel van hun inkomen als gevolg van liefdadigheid te schenken aan het goede doel. Vandaag de tien meest gulle Premier League-spelers uit de historie.

Didier Drogba
Tijdens de burgeroorlog in zijn geboorteland Ivoorkust sprong Didier Drogba in 2006 financieel bij om zijn land daar waar nodig te steunen. De eigen stichting van de vedette van Chelsea verstrekt ook constant basisbehoeften aan de armere Ivorianen. Drogba werd in 2010 zelfs benoemd in de top honderd van meest invloedrijke personen.

Craig Bellamy
Sierra Leone is één van de laatste plaatsen waarvan je zou verwachten dat de stoere Craig Bellamy affiniteit mee heeft. De Welshman heeft een eigen stichting opgericht in het West-Afrikaanse land dat tien jaar geleden door oorlog werd verscheurd.

Dirk Kuyt
Kijkend naar zijn werklust binnen de lijnen kan dit werkpaard buiten het veld natuurlijk ook niet achterblijven. Ook Dirk Kuyt heeft een eigen stichting dat het leven van kinderen aanzienlijk verbetert in ontwikkelingslanden.

Michael Essien
Michael Essien bekommert zich om de ontwikkelingsgebieden in zijn geboorteland Ghana. Met zijn stichting financiert hij projecten waardoor ook kleine arme jongens in West-Afrika zo nu en dan een potje kunnen voetballen.

Ryan Giggs
Net als zijn voormalig teamgenoot David Beckham is Ryan Giggs ook sterk betrokken bij Unicef. De huidige assistent-manager van Louis van Gaal bij Manchester United is een Britse ambassadeur voor de non-profitorganisatie. Giggs zamelt persoonlijk geld in voor verschillende projecten, en schonk zelf ook 130.000 euro voor een kinderziekenhuis in Manchester.

Nwankwo Kanu
Nwankwo Kanu heeft op zijn twintigste flink te kampen gehad met hartproblemen. Dit heeft hem doen besluiten om jaren later zijn eigen 'Nwankwo Kanu Hartstichting' op te richten. De voormalig speler van Ajax, Arsenal, Portsmouth en West Bromwich Albion is zelf voorzitter, en bekleedt hiernaast ook een functie als Unicef-ambassadeur.

David Beckham
Eén van de grootste voetbaliconen aller tijden luistert naar de naam David Beckham. Deze man heeft maximaal geprofiteerd van zijn status, en hiermee miljoenen euro's als gezicht van verschillende grote merken opgestreken. Echter is hij niet te beroerd om mensen in nood te hulp te schieten. Beckham doneert steevast aan mensen die het geld beter kunnen gebruiken dan hijzelf.

Mario Balotelli
De meest verrassende naam uit deze lijst is bij uitstek Mario Balotelli. De Italiaanse aanvaller haalde tijdens zijn periode bij Manchester City de krant voor het midden op straat uitdelen van briefjes geld. Meer indrukwekkend is echter het feit dat de ‘geniale gek’ een klein percentage van zijn weekloon doneert aan verschillende goede doelen die zijn voorkeur genieten.

Aaron Mokoena
Als voormalig aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse nationale team heeft Mokoena zijn eigen particuliere stichting die het voetbal gebruikt om het leven van bedreigde jongeren in zijn geboorteland te veranderen.

Mesut Özil
De duurste speler ooit van Arsenal kostte ruim vijftig miljoen euro, maar levert ook zeker een bijdrage aan het aanzien van de club. De geboren 'nummer 10' schonk zijn volledige som prijzengeld van het gewonnen WK in Brazilië aan kinderen die dringend behoefte hadden aan medische hulp. Hier was een bedrag van drie ton mee gemoeid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws