Ajax-target wint rechtszaak tegen Ajax Cape Town en is transfervrij: Voelt goed

Ajax-target wint rechtszaak tegen Ajax Cape Town en is transfervrij: "Voelt goed"

Gepubliceerd: vrijdag 14 november 2014 om 07:36vr 14-11-2014 om 07:36

Afgelopen zomer leek Ajax een nieuwe speler te halen van Ajax Cape Town. De transfer van de Haashim Domingo ging echter niet door. Ajax Cape Town vroeg zes ton voor de speler, in het bezit van een jeugdcontract. Nu is de middenvelder transfervrij, hij won een rechtszaak tegen zijn eigenlijke werkgever.

Domingo maakte indruk tijdens zijn stage bij Jong Ajax, afgelopen zomer. De Amsterdammers deden een contractaanbieding en dachten daarbij dat een overeenkomst met Ajax Cape Town geen problemen zou opleveren. De Zuid-Afrikanen vroegen echter zes ton aan de moederclub. Dat was de regerend landskampioen van Nederland te gortig voor een jeugdcontract.

De transfer ketste af. Reden genoeg voor Domingo en zijn zaakwaarnemer om een rechtszaak aan te spannen tegen Ajax Cape Town. Hij wilde zijn contract ongeldig laten verklaren. Die zaak heeft de negentienjarige voetballer gewonnen. "Dit voelt goed", zegt Bob Moore, zaakwaarnemer van Domingo, in gesprek met Ajax Showtime. "Het contract met Ajax Cape Town is met terugwerkende kracht nietig verklaard."

Domingo is nu transfervrij en kan gaan en staan waar hij wil. Het is niet bekend of Ajax de jongeling nog steeds naar Nederland wil halen en hem een contract aan wil bieden.

Plaats een reactie

De Barbaar +3155
vrijdag 14 november 2014 om 08:01
Ongelofelijk dat het grote Ajax zich zo laat piepelen door een steeltje ongeregelde Afrikanen. Ze zijn meerderheidsaandeelhouder en elk jaar moet er geld bij. Een mooie reden om dat shirt af te pakken en ze gewoon weer de hun eigen naam terug te geven. Het wordt nooit wat met clubs die investeren in Afrika, er is altijd wel een divisie binnen een club gebaseerd op etnische afkomst.
Vind ik leuk
vrijdag 14 november 2014 om 08:23
Ik ben wel eens benieuwd wat het project ajax cape town kost. Het heeft in ieder geval nog niet veel opgeleverd aan spelers. Alleen pienaar ging weg voor een redelijke transfersom volgens mij.
Vind ik leuk
Zeus +3446
vrijdag 14 november 2014 om 09:58
Financieel:
Benni McCarthy zes miljoen en Eyong Enoh zes ton voor de rest hebben we volgens mijn niks verdiend aan spelers van Cape town. Stanton Lewis en Daylon Claasen zijn geflopt en transfervrij vertrokken.

Ideologisch:
Het idee achter het project Ajax CT was mooi. 'Een steentje bijdragen in de ontwikkeling van Afrika' Maar dankzij mismanagement is het een zooitje gebleven.

15 jaar na de start van het project kun je dus helaas stellen dat de samenwerking mislukt. Ajax Amsterdam zou zich er verstandig aan doen om zich terug te trekken. Het terugtrekken zou Ajax enkele tonnen gaan koste maar dat valt in het niets bij de gemaakte (en jaarlijks oplopende) kosten.
Vind ik leuk
Sjakie +1937
vrijdag 14 november 2014 om 09:47
Je leest wisselende bedragen, soms hat het 1 miljoen per jaar kost, en soms 4 miljoen (gemiddeld !)

Ajax verdedigd dat kostenpostje door te zeggen dat het internationale uitstraling geeft

Wat mij betreft .. Meteen kappen met die onzin
Vind ik leuk
Zeus +3446
vrijdag 14 november 2014 om 10:12
Volgens mij kost Cape Town ergens tussen de 1 en 1,5 miljoen per jaar. Ook heeft Ajax destijds het trainingscomplex 'Ikamva' ter waarde van 2 miljoen voor haar rekening genomen.

Ajax heeft de laatste jaren ook nog eens bij moeten springen omdat Cape Town in de rode cijfers zit. Cape Town maakte bijvoorbeeld vorig jaar drie ton verlies en het jaar daarvoor was het verlies zelfs negen ton.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws