Ajax-target wint rechtszaak tegen Ajax Cape Town en is transfervrij: Voelt goed

Ajax-target wint rechtszaak tegen Ajax Cape Town en is transfervrij: "Voelt goed"

14-11-2014 07:36
5

Afgelopen zomer leek Ajax een nieuwe speler te halen van Ajax Cape Town. De transfer van de Haashim Domingo ging echter niet door. Ajax Cape Town vroeg zes ton voor de speler, in het bezit van een jeugdcontract. Nu is de middenvelder transfervrij, hij won een rechtszaak tegen zijn eigenlijke werkgever.

Domingo maakte indruk tijdens zijn stage bij Jong Ajax, afgelopen zomer. De Amsterdammers deden een contractaanbieding en dachten daarbij dat een overeenkomst met Ajax Cape Town geen problemen zou opleveren. De Zuid-Afrikanen vroegen echter zes ton aan de moederclub. Dat was de regerend landskampioen van Nederland te gortig voor een jeugdcontract.

De transfer ketste af. Reden genoeg voor Domingo en zijn zaakwaarnemer om een rechtszaak aan te spannen tegen Ajax Cape Town. Hij wilde zijn contract ongeldig laten verklaren. Die zaak heeft de negentienjarige voetballer gewonnen. "Dit voelt goed", zegt Bob Moore, zaakwaarnemer van Domingo, in gesprek met Ajax Showtime. "Het contract met Ajax Cape Town is met terugwerkende kracht nietig verklaard."

Domingo is nu transfervrij en kan gaan en staan waar hij wil. Het is niet bekend of Ajax de jongeling nog steeds naar Nederland wil halen en hem een contract aan wil bieden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie