Jubilaris Rooney looft door Van Gaal afgeserveerde Welbeck: Hij is een topspits
United-spits blij na karakter in moeizame kwalificatiewedstrijd

Jubilaris Rooney looft door Van Gaal afgeserveerde Welbeck: "Hij is een topspits"

15-11-2014 20:54
3

Wayne Rooney heeft een doelpunt meegepikt in zijn honderdste interland namens Engeland. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië verzilverde de spits van Manchester United een strafschop.

Rooney ging kort na de 0-1 onderuit in het strafschopgebied en benutte het buitenkansje zelf, waarna Danny Welbeck het karwei afmaakte door twee keer te scoren. Toch ging vooral de aandacht uit naar de jubilaris. "Het is een enorme eer om honderd keer uit te komen voor Engeland en ik hoop dat er nog veel meer volgen", vertelde hij tegenover ITV.

"We hebben een goede winnaarsmentaliteit in huis, zoals je merkte na de achterstand. We wisten dat het moeilijk zou worden vanavond en zeker na die tegentreffer, maar we hebben op een fantastische wijze karakter getoond. We geloven dat we elke wedstrijd kunnen omzetten in een winstpartij", aldus de spits.

"Sinds het WK stonden we niet meer achterstand. We hebben laten zien dat we als spelersgroep goed kunnen reageren en daar mogen we trots op zijn. Daarvoor hadden we het beter moeten doen, maar we zijn op tijd wakker geschrokken", voegde Rooney toe. "Welbeck? Hij hoeft niets meer te bewijzen, hij is een topspits die blijft doorgroeien."

Rooney begon dit seizoen nog als clubgenoot van Welbeck. United-manager Louis van Gaal liet hem evenwel naar Arsenal vertrekken dankzij de komst van Radamel Falcao, die tot op heden niet overtuigde.