KNVB komt met reactie op ernstige discriminatie van Oranje-internationals

KNVB komt met reactie op ernstige discriminatie van Oranje-internationals

15-11-2014 21:11
11

Een selfie op de Instagram-pagina van Leroy Fer heeft zaterdag veel stof doen opwaaien. Op de foto zijn gekleurde internationals van Oranje te zien en dat leidt tot veel discriminerende opmerkingen.

Veel reacties zijn racistisch van aard. Op de foto zijn onder andere Gregory van der Wiel, Kenneth Vermeer, Karim Rekik, Leroy Fer en Memphis Depay te zien. Ook op de Facebook-pagina van VoetbalPrimeur stroomden veel discriminerende teksten binnen.

Veel voetbalfans maken flauwe en misplaatste 'grappen' met verwijzingen naar Zwarte Piet of apen. Ook vragen veel mensen zich af waarom er zo weinig blanke voetballers op de foto staan. Veel racistische opmerkingen krijgen een hoog aantal likes.

Ook in het kamp van Oranje is het opgevallen. De perschef van het Nederlands elftal, Bas Ticheler, liet zaterdag aan Hart van Nederland weten dat de KNVB spoedig met een reactie komt. De internationals richten zich dit weekend op de wedstrijd van zondag tegen Letland. "Daarna komen wij zeker met een reactie."

NB: VoetbalPrimeur betreurt de racistische reacties op onderstaande foto en neemt hier uitdrukkelijk afstand van

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie