Robben zet Oranje direct terug op aarde: Dit was goed, maar het is Letland maar
"We moeten het ook niet groter maken dan het is"

Robben zet Oranje direct terug op aarde: "Dit was goed, maar het is Letland maar"

16-11-2014 21:21
3

Arjen Robben gaf na afloop van de 6-0 EK-kwalificatiezege op Letland weer uitgebreid tekst en uitleg over het wel en wee bij het Nederlands elftal. De vice-aanvoerder is blij met de drie punten, maar vindt het nog veel te vroeg om de polonaise te lopen.

"Dit was goed en de drie punten zijn belangrijk, maar we zijn niet in feeststemming", stak Robben van wal bij de NOS. "Er lag ruimte tussen de linies en lieten de bal goed lopen. Daardoor creëerden we een ideale situatie in de aanval. Met schoten en voorzetten werden we gevaarlijk en daaruit zijn ook een paar mooie goals gemaakt. Ook de verdediging deed het goed. Ze zaten er bovenop."

Oranje kwam voor de verandering eens niet op achterstand. Daar kon Robben wel om lachen. "Een tijdje geleden", glom hij veelbetekend. "Maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. We spelen tegen Letland thuis, dan moeten we gewoon winnen. Natuurlijk is het lekker, want als je steeds achterkomt loop je achter de feiten aan. We hebben onszelf de laatste tijd vaak genoeg in de problemen gebracht. Na de vroege voorsprong zag je de koppies van de Letten zakken. Dat was fijn."

Al met al was 2014 een bewogen jaar voor het Nederlandse voetbal, met een moeizame aanloop naar het WK, een geweldig eindtoernooi en de zwakke start in de EK-kwalificatiereeks. Robben: "We hebben het in ieder geval goed afgesloten. We hebben een fantastisch WK gespeeld. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Fantastisch. Dat is onderstreept door de wijze waarop we de kwalificatie zijn begonnen. Tegen ploegen als IJsland en Tsjechië hebben we het gewoon heel moeilijk."