Robben benoemt pijnpunten Oranje: Heb je even, ik wil zo naar mijn familie
"Het is een mix van oorzaken"

Robben benoemt pijnpunten Oranje: "Heb je even, ik wil zo naar mijn familie"

16-11-2014 23:22
2

Arjen Robben kreeg na afloop van de 6-0 zege op Letland de vraag wat er de laatste maanden mis is gegaan bij het Nederlands elftal. Daar had de sterspeler even de tijd voor nodig.

"Heb je even, ik wil zo graag naar mijn familie", zei Robben met een knipoog tegen de NOS. Het contrast met het fantastische WK kon niet groter zijn. "Het heeft niet met zelfoverschatting te maken. Het is een mix van oorzaken, van alles wat. De trainer is anders, de werkwijze is anders, de filosofie is anders. Dat is schakelen."

"We waren gewoon niet stabiel. De laatste interlands vielen we in herhaling en maakten we steeds dezelfde fouten. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, maar dat kwam ook doordat het niet stond. Het was zoeken."

Robben heeft een mentorrol op zich genomen in Oranje. "De ploeg is jong, maar we moeten wel kritisch naar elkaar durven zijn. De lat moet hoog worden gelegd", vervolgt hij vastberaden. "Je moet aan jezelf werken, vechten om beter te worden. In de selectie ontbreken spelers van 27 of 28, waardoor we als ervaren spelers nog duidelijker moeten zijn. Kritisch, maar positief zijn. Iedereen moet weten waar we naartoe willen, dat moet in alle koppies zitten."