In het kort: Blind nóg populairder op Twitter, Pelle mag geen gekke dingen doen

In het kort: Blind nóg populairder op Twitter, Pelle mag geen gekke dingen doen

20-11-2014 23:40
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Transfer laat Blind-volgers enorm stijgen
Daley Blind heeft met zijn transfer naar Manchester United ook goede zaken gedaan op Twitter. Volgens het Britse tabloid The Daily Mail heeft de middenvelder 73 procent meer volgers gekregen. Daarmee komt zijn totaal op ruim 412.000 volgers. Cesc Fabregas doet daar nog een schepje bij bovenop. Hij heeft sinds zijn komst naar Chelsea 900.000 volgers meer. Mario Balotelli zag zijn volgers toenemen met 462.000.

Wedden

Meer odds

Pelle op scherp bij Southampton
Graziano Pelle kan komend weekeinde geen gekke dingen doen in het shirt van Southampton. De spits staat op scherp en is bij een volgende gele kaart geschorst. In de loodzware wedstrijden die volgen, lijkt de club Pelle niet te kunnen missen. De ploeg van trainer Ronald Koeman staat momenteel tweede in de Premier League, maar speelt achtereenvolgens tegen Aston Villa, Manchester City, Arsenal en Manchester United. Met het oog op die wedstrijden lijkt het verstandig dat de beslissende Pelle geen gele kaart pakt.

NAC Breda stelt oud-voetballer aan als scout
Peter Remie gaat aan de slag als scout bij NAC Breda. Hij gaat in overleg met technisch directeur Graeme Rutjes het scoutingsapparaat van de club verder uitbreiden. De in Breda geboren Remie voetbalde in de jaren '80 en '90 maar liefst 332 duels voor NAC. Hij werkte later ook als jeugdtrainer bij zijn geliefde club. Remie vervangt Frans Bouwmeester en Addy Brouwers, die in het begin van het huidige seizoen afscheid namen, omdat zij zich niet konden vinden in geplande hervormingen op scoutingsgebied.

Steinsson keert terug bij AZ
Grétar Steinsson is na zeven jaar terug bij AZ. De IJslander loopt de rest van het seizoen stage bij de A-selectie en jeugdopleiding van de club uit Alkmaar. De oud-verdediger rondde onlangs een studie sportmanagement af bij het Johan Cruijff Institute. "Ik heb bijvoorbeeld in keuken mogen kijken bij onder meer Louis van Gaal", aldus Steinsson, die tussen 2005 en 2008 het shirt van AZ droeg in 98 duels.

Iniesta terug op trainingsveld Barça
Andrés Iniesta heeft donderdag de training bij Barcelona hervat. De middenvelder is hersteld van een kuitblessure, die hij vorige maand opliep. Iniesta kan mogelijk zaterdag voor Barcelona in actie komen tijdens de competitiewedstrijd tegen Sevilla. Barcelona verloor zonder zijn inbreng de koppositie van de Primera División. De club bekleedt de tweede positie op de ranglijst, met een achterstand van twee punten op Real Madrid. Sevilla is de huidige nummer vijf van Spanje.

Daum in beeld bij Griekse voetbalbond
Christoph Daum is door de Griekse voetbalbond gepolst of hij beschikbaar is om de nieuwe bondscoach van het nationale elftal te worden. Dat heeft de Duitse trainer laten optekenen in de krant Express. "De Griekse bond heeft bij mij geïnformeerd of ik al andere verplichtingen heb", aldus Daum. "Ik wacht nu af met welke voorstellen ze komen." Daum was eerder ook al in beeld bij de Grieken, maar de bond koos toen voor Claudio Ranieri. De Italiaan werd onlangs ontslagen na de pijnlijke nederlaag tegen de Faeröer (1-0) in de kwalificatiereeks voor het EK.

Giroud mogelijk terug bij Arsenal
Olivier Giroud keert mogelijk zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Manchester United al terug bij Arsenal. Dat liet Arsène Wenger, coach van Arsenal, donderdag doorschemeren. De Franse spits, sinds eind augustus uit de roulatie met een gebroken scheenbeen, is weer fit. "Hij loopt drie of vier weken voor op schema", zo praatte Wenger de pers bij over het herstel van zijn spits. "We hadden aanvankelijk gepland om hem er pas begin volgend jaar weer bij te hebben."

Vincken in Engeland
Oud-Feyenoorder Tim Vincken hoopt zijn loopbaan van een nieuwe impuls te voorzien. De snelle vleugelspeler is op proef bij Leyton Orient, meldt RTV Rijnmond. De 28-jarige Vincken zit sinds afgelopen zomer zonder club. Leyton Orient is actief in de League One, het derde niveau in Engeland. Vorig seizoen wist de club net niet te promoveren.

Schroeven en plaatjes voor Lahm
Philipp Lahm is donderdag succesvol geopereerd aan zijn enkel. Het gewricht van de aanvoerder van Bayern München is vastgezet met schroeven en plaatjes, meldde de club op Twitter. De 31-jarige verdediger moet enkele weken rust houden en kan daarna aan de revalidatie beginnen. Naar verwachting is de Duitser zeker drie maanden uitgeschakeld. Lahm brak zijn enkel dinsdag op de training, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Ook Javi Martínez, David Alaba, Thiago, Holger Badstuber, Claudio Pizarro, Tom Starke en Pepe Reina zijn niet fit.

NEC zakt in financieel moeras weg
De financiële problemen van NEC Nijmegen zijn behoorlijk ernstig. De club gaat ervan uit dat de licentiecommissie van de KNVB het plakkaat 'categorie 1' op NEC plakt. Dat betekent dat de club onder curatele van de voetbalbond komt. Bij eventuele investeringen moet telkens goedkeuring gevraagd worden aan de KNVB. "Op grond van de indicatoren kunnen we zelf wel nagaan dat we in categorie 1 terecht gaan komen", reageert algemeen directeur Bart van Ingen tegen Omroep Gelderland. "NEC zal de realiteit onder ogen moeten zien, de indeling onderschrijft nogmaals dat we inventief zullen moeten zijn om onze kosten nog beter te beheersen en onze inkomsten verder te laten groeien."

Nieuw stadion Atlético
De verbouwing van het Madrileense stadion La Peineta heeft vertraging opgelopen. Atlético Madrid kan waarschijnlijk pas in 2017 terecht in het Olympische Stadion van Madrid. De club verlaat dan het huidige Vicente Calderón. La Peineta had tot voor kort 20.000 stoeltjes, maar dat is na de verbouwing vergroot naar 65.000.