Plotseling weer hoop op komst van spits: Maar ik wil Guyon geen valse hoop geven
"Ik las ergens dat hij nog niet topfit zou zijn, maar dat geloof ik niet"

Plotseling weer hoop op komst van spits: "Maar ik wil Guyon geen valse hoop geven"

21-11-2014 15:34
1

ADO Den Haag zag eerder deze week af van verdere pogingen om Guyon Fernandez te bereiken, maar nu is de komst van de spits toch weer een optie. Trainer Henk Fraser hoopt zijn selectie met de aanvaller te versterken.

De 28-jarige Fernandez is na zijn vertrek bij PEC Zwolle clubloos en kan daardoor ook buiten de transferperiode worden vastgelegd. ADO ziet daar wel heil in, maar Fraser moet nog wel met de beleidsbepalers in gesprek om te bekijken of zijn komst ook realistisch is.

Tot die tijd traint Fernandez nog niet met de selectie mee. "Ik wil hem geen valse hoop geven", verklaart de oefenmeester in gesprek met Omroep West. "Zo lang er geen akkoord is, traint hij niet mee. Bovendien kijken we ook nog naar andere spelers", doelt hij op opties buiten de grens.

Fraser is wel blij met wat hij zag en hoorde. "Hij maakte een scherpe indruk op mij. Ik las ergens dat hij nog niet topfit zou zijn, maar dat geloof ik niet. Ik had hem zeven jaar niet gesproken, maar het was een positief gesprek", aldus de coach tegen het Algemeen Dagblad.

Onduidelijk is welke rol Fernandez, tussen 2006 en 2008 ook al ADO-speler, in Den Haag moet gaan vervullen. Met Michiel Kramer en Mike ter Duinen heeft Fraser al twee spitsen tot zijn beschikking, maar Kramer staat wel in de belangstelling van Feyenoord. Mogelijk dat ADO al op het vertrek van de topscorer wil inspelen.