'De intrinsieke motivatie van deze groep is groot, wedstrijd tegen PSV als norm'
Stegeman kijkt met genoegen terug op verloren duel met PSV

'De intrinsieke motivatie van deze groep is groot, wedstrijd tegen PSV als norm'

21-11-2014 16:53

John Stegeman wil dat zijn spelers in het restant van de competitie minimaal net zo goed presteren als in de wedstrijd tegen PSV. De trainer van Heracles Almelo kijkt met veel tevredenheid terug het duel met de Eindhovenaren, die in het Polman Stadion pas in de slotfase de 1-2 maakten.

"We proberen het goede gevoel van de wedstrijd tegen PSV weer op te roepen. We moeten met dezelfde passie en beleving spelen als tegen PSV, dan hebben we een behoorlijke kans op een goed resultaat. De wedstrijd tegen PSV moet de norm worden", zegt de trainer van de Heraclieden op de officiële website van de Almelose eredivisionist. “De speelwijze is mede afhankelijk van de tegenstander."

"We hoeven niet altijd in te zakken en te spelen op de omschakeling zoals tegen PSV. Op dit moment gaat het om het resultaat, het liefst natuurlijk op een mooie manier", vervolgt Stegeman. "Maar de manier waarop is nu minder belangrijk dan het resultaat. De intrinsieke motivatie van deze groep is groot. We hebben tegen PSV een Heracles Almelo gezien dat zichzelf pijn wil doen. Dat was mooi om te zien."

Zondag neemt Heracles Almelo het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. “Den Haag is een prima ploeg, ik was er tegen Willem II toen ze met 3-2 wonnen. Ze hebben een aantal spelers met specifieke kwaliteiten en ze hebben met Michiel Kramer een topscorer. Ook Mike van Duinen vind ik een goede spits”, aldus de coach, die niet kan beschikken over Bart Schenkeveld, Rick Hemmink, Dario Vujicevic, Bram Castro en Mark Engeberink. Schenkeveld heeft een knieblessure, terwijl de rest nog niet wedstrijdfit is bevonden.