Kippensoep houdt Ajacied overeind: Aardappels is geen optie, groente ook al niet
"Zelfvertrouwen. Ik speel nu met vertrouwen in mezelf"

Kippensoep houdt Ajacied overeind: "Aardappels is geen optie, groente ook al niet"

23-11-2014 18:25

Lucas Andersen had het lange tijd lastig bij Ajax, maar nu kan nog maar weinig hem van zijn stuk brengen. Bij zijn interlanddebuut kreeg de Ajacied een flinke beuk op zijn mond te verwerken, waardoor hij niet eens normaal kan eten. Kippensoep houdt hem nu op de been.

"Het gaat iedere dag beter met mijn mond, maar het is verre van optimaal", vertelt Andersen aan Ajax Life. "Ik heb nog steeds pijn. Aan mijn tanden steeds minder, maar aan de binnenkant van mijn lip zit een grote wond. Ik krijg nog geen broodje weggekauwd. Aardappels is geen optie, groente ook al niet."

"Mijn voortanden en de twee tanden rechts daarvan, zijn nog erg gevoelig. Ik kan mijn mond niet echt openen, waardoor ik niet kan kauwen. In je mond voelt een wond ook altijd nog iets groter dan bijvoorbeeld op je arm. It's killing me. Ik leef eigenlijk op soep. Kippensoep vooral, soms bouillon. En de blender maakt overuren voor smoothies of milkshakes", vertelt Andersen, die in het verleden misschien een paar weken om snel te vergeten zou hebben doorgemaakt.

Nu niet meer. Andersen laat zich niet meer van zijn stuk brengen en probeert elke wedstrijd 'de echte Lucas' te laten zien. Hoe dat komt? "Zelfvertrouwen. Ik speel nu met vertrouwen in mezelf. Daar ga je nog beter van spelen. Ik heb tegen Barcelona laten zien dat ik met de besten mee kan. Als ik tegen Barcelona mijn acties kan maken, moet het tegen PSG ook lukken. En tegen SC Cambuur en sc Heerenveen. Mijn basis wordt steeds steviger."