Verslagenheid bij Afellay: Zo hard en realistisch moet je na dit duel gewoon zijn
Afellay teleurgesteld door grote nederlaag

Verslagenheid bij Afellay: "Zo hard en realistisch moet je na dit duel gewoon zijn"

26-11-2014 23:04

De teleurstelling was woensdagavond van het gezicht van Ibrahim Afellay af te lezen. De Nederlander verloor niet alleen dik met Olympiakos van Atlético Madrid (5-0), maar moest bovendien halverwege in de kleedkamer achterblijven.

"Dit is een enorme teleurstelling", begint de international tegenover de NOS. "We hebben met duidelijke cijfers verloren en het was ook nog eens dik verdiend. Ik denk dat je een heel groot verschil aan kwaliteit met Atlético hebt gezien. Zo hard en realistisch moet je na afloop gewoon zijn." In eigen huis boekte Olympiakos nog een zege op de Madrilenen.

"In de thuiswedstrijd was het een ander duel, maar ook daarin zag je dat zij veel kwaliteit hebben en het spel ook grotendeels dicteerde. Dat was ditmaal niet anders. Je moet overigens ook in ogenschouw nemen dat de eerste twee doelpunten vallen op een manier dat op dit niveau niet mag. Bij de eerste goal speel je de bal gewoon in de voeten van de tegenstander, in plaats van de bal de tribune in te schieten. "

Afellay hoefde zich na de rust niet meer op het veld te melden. "Ik ben gewoon fit, maar de trainer koos ervoor mij eruit te halen. Dat heb je te respecteren", gaat Afellay verder. "Willen we nog naar de volgende ronde moeten we in ieder geval de thuiswedstrijd winnen. Maar laten we eerst deze mokerslag verwerken."