Wenger overtuigd van 'Titi'-rentree: 'Zeker is dat Henry terugkeert bij Arsenal'
Deuren staan wagenwijd open voor Franse oud-speler van The Gunners

Wenger overtuigd van 'Titi'-rentree: 'Zeker is dat Henry terugkeert bij Arsenal'

02-12-2014 12:54

Thierry Henry keert terug bij Arsenal, alleen de vraag is nog wanneer. Dat is de stellige overtuiging van manager Arsène Wenger, die met de Franse spits grote successen vierde in Londen.

"Hij is een echte Arsenal-man, hij heeft hier de mooiste momenten uit zijn carrière beleefd'', zei Wenger dinsdag over Titi. "Ik begrijp dat hij momenteel nadenkt over zijn toekomst. Zeker is dat hij op een dag terugkeert bij Arsenal, in welke rol dan ook.''

Henry (37) maakte maandag bekend dat hij na ruim vier jaar vertrekt bij New York Red Bulls. De voormalige topspits van Arsenal liet zijn toekomst open. "Ik neem een paar weken de tijd om een beslissing te nemen over het volgende hoofdstuk in mijn loopbaan'', zei Henry, die met 228 doelpunten de topscorer aller tijden van de Engelse club is.

Volgens Wenger heeft zijn landgenoot alles in zich om een goede trainer te worden. "Hij is intelligent, betrokken en houdt van het spelletje.'' De manager van Arsenal denkt niet dat Henry nog gaat voetballen in de Premier League.