In het kort: Argentijn moet Paraguay tot leven wekken, Lyon nadert Franse top

In het kort: Argentijn moet Paraguay tot leven wekken, Lyon nadert Franse top

04-12-2014 23:59
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Lyon nadert Franse top
Olympique Lyon kruipt naar de top in de Franse voetbalcompetitie. De ploeg van trainer Hubert Fournier pakte donderdag in blessuretijd de winst tegen Stade de Reims: 2-1. Alexandre Lacazette maakte vlak voor het laatste fluitsignaal de winnende treffer. Lyon staat derde in de Ligue 1 met dertig punten, kort achter Olympique Marseille (35) en Paris Saint-Germain (34). De koploper uit Marseille had dinsdag punten verspeeld tegen FC Lorient (1-1), terwijl de titelverdediger uit Parijs woensdag niet wist te winnen bij Lille (1-1).

Wedden

Meer odds

Argentijnse bondscoach voor Paraguay
Paraguay heeft weer een Argentijnse bondscoach. De voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land stelde donderdag Ramón Diaz aan als nieuwe trainer van de nationale ploeg. Diaz werkte de afgelopen jaren in Argentinië bij River Plate, waarmee hij dit jaar de landstitel veroverde. "Dit wordt een van de grootste uitdagingen in mijn carrière", zei de Argentijnse oud-international, die een contract voor vier jaar ondertekende in Paraguay.

De 55-jarige Diaz volgt Victor Genes op, die sinds eind vorig jaar als interim-bondscoach fungeerde na het vertrek van Gerardo Pelusso. Die trok zijn conclusies na de mislukte WK-kwalificatie. Paraguay bereikte in 2010 onder de Argentijnse trainer Gerardo Martino nog de kwartfinales van het mondiale toernooi, maar ontbrak afgelopen zomer in Brazilië.

Krimclubs niet in Rusland
De voetbalclubs van het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim mogen voorlopig niet in de Russische competitie uitkomen. Dat heeft het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA donderdag bepaald. De Krim, dat oorspronkelijk toebehoorde aan Oekraïne, wordt tot nader order gezien als 'speciale zone'. De UEFA stelt wel geld beschikbaar om het voetbal in de omstreden regio te helpen ontwikkelen.

Een aantal clubs van de Krim verruilde afgelopen zomer de Oekraïense voor de Russische competitie, nadat het schiereiland was geannexeerd door Rusland. De voetbalbond van Oekraïne riep de UEFA in september op tot zware sancties tegen de Russische bond, omdat die niet het recht zou hebben om deze clubs zomaar over te nemen. De internationale gemeenschap erkent de Krim vooralsnog niet als Russisch grondgebied.

Leeg stadion dreigt in Tilburg
Willem II moet één thuiswedstrijd zonder publiek afwerken als de aanhang van de Tilburgse ploeg zich binnen nu en een jaar nog eens misdraagt. De tuchtcommissie van de KNVB besloot de eredivisieclub donderdag een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek op te leggen vanwege de wanordelijkheden tijdens het duel met NAC Breda in september. Daarnaast kreeg Willem II een boete van 15.000 euro.

Supporters van de 'Tricolores' staken vuurwerk af tijdens de confrontatie met de aartsrivaal uit Breda en zochten de confrontatie met NAC-fans. Volgens de tuchtcommissie heeft de club onvoldoende maatregelen genomen om dit te voorkomen en hier iets aan te doen. Daarom hangt Willem II het komende jaar een thuiswedstrijd zonder publiek als straf boven het hoofd.

Heracles laat steenmarter met rust
Heracles Almelo laat de steenmarter die zich schuilhoudt in het Polman Stadion met rust. Dat meldt TC Tubantia Het beest dook dit seizoen al twee keer op tijdens thuiswedstrijden van de Almeloërs. Een deskundige, die de afgelopen dagen de sporen van de steenmarter in Almelo natrok, stelt dat de aanwezigheid van het dier geen kwaad kan. De steenmarter is een beschermde diersoort, TC Tubantia schrijft dat de club die status respecteert.

Liverpool breidt Anfield uit
Liverpool gaat stadion Anfield uitbreiden. De Engelse voetbalclub wil met de verbouwing van de hoofdtribune 8.500 extra plaatsen creëren. Daarmee zou de totale capaciteit op 54.000 komen. De verbouwing start begin 2015 en moet in het seizoen 2016/2017 voltooid zijn. Tijdens de verbouwing kunnen de wedstrijden gewoon worden gespeeld. De verbouwing maakt deel uit van een plan om de hele wijk rond Anfield Road op te knappen. De hoofdtribune krijgt drie ringen en wordt met zo'n 20.000 plaatsen een van de grootste zittribunes van Europa.

Adriaanse haalt versterking
Chris Kronshorst gaat aan de slag bij FC Utrecht. Het Algemeen Dagblad meldt dat technisch adviseur Co Adrianse de techniektrainer naar de Domstad heeft gehaald. Adriaanse werkte eerder bij FC Porto, Metallurg Donetsk, Al-Sadd, Red Bull Salzburg en het Olympisch elftal van Qatar samen met Kronshorst. De trainer is volgens de krant een aanhanger van de Wiel Coerver-methode.

Boilesen vroeg geprikt
Ajax-verdediger Nicolai Boilesen keek donderdagochtend raar op. Dopingcontroleurs van de UEFA stonden al om 06.00 uur voor de deur van zijn ouderlijk huis in Denemarken. Boilesen stond bloed en urine af en zag kans een foto op Twitter te plaatsen. Boilesen komt pas na de winterstop weer in actie, hij liep tegen Paris Saint-Germain een knieblessure op.

Peperduur cadeau Real-selectie
De spelers van Real Madrid hebben een vervroegd kerstcadeau van het bestuur van de Spaanse club gekregen. Alle spelers die afgelopen seizoen de Champions League wisten te winnen werden door het bestuur getrakteerd op een peperduur horloge, weet NUsport. Het kleinood, de Panerai Radiomir GMT Oro Rosso, heeft een waarde van dertigduizend euro. In het horloge is naast de naam van de speler ook de tekst 'UCL Champions 2014' gegraveerd. Eerder kregen de spelers al een bonus van een half miljoen euro voor het winnen van de Europese cup.

Guardado ligt op koers
Andrés Guardado lijkt zaterdag aan te kunnen treden tegen FC Dordrecht. De Mexicaanse middenvelder van PSV trainde donderdag apart van de groep wegens fysiek ongemak, maar volgens De Telegraaf gaat trainer Phillip Cocu ervan uit dat Guardado tijdig wedstrijdfit is voor het duel op het kunstgras in Dordrecht.

Lichtpuntje voor Dortmund
Borussia Dortmund kan weer een beroep doen op Mats Hummels. De Duits international is hersteld van een een spierblessure, donderdag trainde hij weer met de groep mee. Dat meldt Voetbal International. Hummels lijkt inzetbaar voor het competitieduel van vrijdag met Hoffenheim. Dortmund staat momenteel op de laatste plek in de Bundesliga.

Keane in de prijzen
De Ierse aanvaller Robbie Keane van Los Angeles Galaxy is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot waardevolste speler van de Major League Soccer. De 34-jarige spits kreeg van collega's en journalisten de meeste stemmen in de uitverkiezing, waarin ook Lee Nguyen (New England Revolution) en Obafemi Martins (Seattle Sounders FC) waren genomineerd. Keane bracht dit seizoen negentien doelpunten en veertien assists op zijn naam. Keane verhuisde in 2011 van Tottenham Hotspur naar Los Angeles.

Rooney geeft Van Gaal lucht
Wayne Rooney kan volgende week maandag aantreden tegen het Southampton van trainer Ronald Koeman. Een knieblessure van de aanvoerder van Manchester United houdt de Engelsman niet nog een week langs de kant. Uit onderzoek is gebleken dat de kwetsuur niet ernstig is, weet The Guardian. Trainer Louis van Gaal moest het tegen Stoke City (2-1 winst) zonder Rooney stellen, tegen Southampton is zijn captain wel weer van de partij. Ook Radamel Falcao kan maandag negentig minuten aantreden.

Zestien Grieken in het nauw
In Athene zijn zestien mensen aangeklaagd op verdenking van matchfixing in het voetbal. Volgens de aanklager maken zij deel uit van een criminele organisatie die wedstrijden manipuleert om er via weddenschappen geld aan te verdienen. De verdachten zouden onder meer scheidsrechters hebben mishandeld.

Onder de zestien zijn vier medewerkers van de Griekse voetbalbond, twee voorzitters van clubs uit de Super League en drie scheidsrechters. Volgens de Griekse radiozender Vima 99,5 zou de voorzitter van de Griekse recordkampioen Olympiakos en scheepsmagnaat Evangelos Marinakis hierbij zitten.