Forlan verbijsterd over gedrag ploeggenoten: 'Stonden te lachen na degradatie'
Uruguyaanse spits aast op club waar hij meer speeltijd krijgt

Forlan verbijsterd over gedrag ploeggenoten: 'Stonden te lachen na degradatie'

05-12-2014 14:23
2

Diego Forlan wil zo snel mogelijk vertrekken nu hij met zijn Japanse club Cerezo Osaka is gedegradeerd. Het bevalt de Uruguayaan maar niks in Japan: "Ze benaderen voetbal als wetenschap en zijn ontzettend naïef."

Volgens Forlan zijn de Japanse spelers zich totaal niet bewust van het belang of ze wel of niet degraderen. "Er is geen druk van de fans, dus de spelers voelen die druk ook niet", zegt de 35-jarige spits, die zelf jarenlang in de top speelde bij Manchester United, Villarreal, Atlético Madrid en Internazionale.

"Ik vond het verbijsterend om mijn ploeggenoten te zien lachen op de training de dag nadat we gedegradeerd waren", aldus Forlan, die veel vaker dan hem lief was door trainer Yuji Okama op de bank werd gehouden. "Niemand van de club heeft sinds we gedegradeerd zijn nog iets tegen mij gezegd over mijn tot juni doorlopende contract", is Forlan verbaasd.

"Maar ik wil nu vertrekken naar een club die me graag wil hebben. Deze trainer had altijd wel een excuus op me op de bank te houden." Desondanks was de spits met zeven competitiedoelpunten clubtopscorer. Forlan werd tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.