Van Gaal ziet licht aan het einde van de tunnel: Maar ik ben geen dokter
United kan maandag tegen Southampton weer een beroep doen op aanvoerder

Van Gaal ziet licht aan het einde van de tunnel: "Maar ik ben geen dokter"

05-12-2014 18:02

Manchester United kan maandag in het duel met Southampton weer een beroep doen op Wayne Rooney. De aanvoerder is op tijd hersteld van een knieblessure. Dat bevestigt trainer Louis van Gaal vrijdag.

De Engelsman miste door de kwetsuur het duel met Stoke City, het treffen met de nummer drie van de Premier League is wel haalbaar voor Rooney. Angel Di Maria ontbreekt in Zuid-Engeland, hij is herstellende van een hamstringblessure. Wel is Van Gaal positief gestemd over het herstel van de peperdure Argentijnse spelmaker.

"Het is geen zware blessure, maar ik ben geen dokter. Ik moet het als manager zeggen, niet als dokter. Maar ik denk dat hij heel snel zal herstellen", aldus Van Gaal op de officiële website van Manchester United. Jonny Evans is maandag wel inzetbaar, terwijl Phil Jones op de weg terug is. Jones is weer fit, maar moet eerst ritme op doen bij de reserves van United.

"Evans keert terug. Hij is fit om te spelen. Jones komt ook terug, maar hij is niet fit. Hij heeft trainingen nodig en misschien ook wedstrijden in het tweede team. Maar hij is op de weg terug. Hij is klaar om te trainen. Dat is ook heel goed. We zien alweer wat licht aan het einde van de tunnel", aldus Van Gaal. De selectie van United wordt dit seizoen geteisterd door blessureperikelen.