Groep A: Lachen vergaat scorende Afellay snel na puntendeling in Turijn
Juventus gaat ten koste van Griekse club door naar Champions League

Groep A: Lachen vergaat scorende Afellay snel na puntendeling in Turijn

09-12-2014 22:38

Juventus komt ook na de winterstop uit in de Champions League. De club uit Turijn speelde dinsdag met 0-0 gelijk tegen Atlético Madrid. Dat ene punt was voor de Italiaanse kampioen voldoende om de tweede plek in de poulefase veilig te stellen.

Door het gelijkspel in Italië moet Ibrahim Afellay zich met Olympiakos tevreden stellen met een Europa League-ticket. De Grieken eindigde op een derde plek in groep A, voor Malmö FF. Het onderlinge duel tussen die twee clubs eindigde dinsdag in een 4-2 overwinning. Invaller Afellay, hij kwam in de 77ste minuut in het veld, zag David Fuster en Alejandro Dominguez scoren namens Olympiakos.

Twee keer kwam Malmö op gelijke hoogte; eerst dankzij Simon Kroon en later via Markus Rosenberg. Konstantinos Mitroglou en Afellay brachten de Grieken uiteindelijk de zege. De Griek schoot in de 87ste minuut de 3-2 tegen de touwen, alvorens Afellay in de slotminuut de 4-2 met een geplaatst schot binnen wist te schuiven. In de groep van Afellay eindigde Atlético Madrid op plek één, voor Juventus.