In het kort: 300 agenten op de been in Luik, afscheid Manolev, Boldewijn beloond

In het kort: 300 agenten op de been in Luik, afscheid Manolev, Boldewijn beloond

Gepubliceerd: woensdag 10 december 2014 om 14:38wo 10-12-2014 om 14:38

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Politiemacht op de been in Luik
De Belgische politie zet donderdag ruim driehonderd agenten in om problemen te voorkomen rond de Europese wedstrijd tussen Standard Luik en Feyenoord. Tijdens de eerste confrontatie in De Kuip kwam het al voor de aftrap tot ongeregeldheden op de tribunes. Hoewel voor beide clubs donderdag weinig meer op het spel staat, hebben de autoriteiten in Luik het duel toch als risicowedstrijd betiteld.

Feyenoord wordt in Luik gesteund door veertienhonderd supporters. "Alleen de fans die vooraf een ticket gekocht hebben en met de bus naar Luik afreizen, zullen toegang krijgen tot het stadion", meldden de Belgische autoriteiten woensdag. "Er zullen systematische controles zijn." De Rotterdamse clubleiding heeft de aanhangers opgeroepen zich te gedragen in Luik, anders dreigen opnieuw sancties van de Europese voetbalbond UEFA.

Adebayor krijgt vrijbrief
Tottenham Hotspur heeft Emmanuel Adebayor toestemming gegeven om vanwege 'persoonlijke redenen' naar zijn vaderland Togo af te reizen. Volgens de club gaat het om een privé-aangelegenheid, veel wil Tottenham niet kwijt over het vertrek van Adebayor. Door zijn afwezigheid mist Adebayor in elk geval het Europa League-duel met Besiktas.

Boldewijn beloond
Enzio Boldewijn heeft een contract verdiend bij Almere City FC. De 22-jarige aanvaller sloot in het verleden aan bij de Jupiler League-club met als doen aan contract in de wacht te slepen. Dat is Boldewijn, oud-speler van FC Utrecht, nu gelukt. Hij ligt tot de zomer van 2016 vast in Flevoland. "Ik ben heel erg blij, want ik voel mij sinds het begin thuis bij deze club”, aldus Boldewijn op de website van de club.

Afellay scoort jubileumgoal
De treffer van Ibrahim Afellay in het Champions League-duel met Malmö FF was de vierhonderdste goal van een Nederlandse speler in het miljoenenbal. Dat meldt de NOS. De Oranje-international nam de 4-2 voor zijn rekening in Griekenland. Eerder op de avond tekende Wesley Sneijder met een knappe vrije trap tegen Arsenal nummer 399 aan namens Nederland.

Van den Brom in problemen
AZ-trainer John van den Brom zag een plannetje in het water vallen. De coach hoopte de geschorste Mattias Johansson zondag in het duel met Feyenoord te vervangen door Derrick Luckassen, maar de jonge verdediger liep in een duel met Jong AZ tegen een rode kaart aan. Daardoor is hij automatisch geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Mogelijk vergroot dit de speelkansen van Dirk Marcellis, die als amateur aan AZ is verbonden. Djavan Anderson is een andere optie voor Van den Brom, die ook Simon Poulsen naar de rechterflank kan verhuizen.

Zullo keert terug in Utrecht
Michael Zullo zet zijn revalidatie voort in Utrecht. De Australische middenvelder moet nog zeker enkele maanden wachten voor hij weer aan voetballen toe kan komen, nadat hij in juli van dit jaar een zware knieblessure opliep. De 26-jarige Zullo liet zich in Australië operen en verbleef tijdens de eerste maanden van zijn revalidatie Down Under. In Utrecht zet hij nu zijn hersteltraject voort.

PSV zwaait Manolev uit
Voorafgaand aan het Europa League-duel met Dinamo Moskou neemt PSV afscheid van Stanislav Manolev. De club meldt op de officiële website dat de UEFA toestemming heeft verleend voor het afscheid. De Bulgaarse back, nu speler van de Russische club, vertrok in 2013 bij PSV. Manolev stond in totaal 4,5 jaar onder contract bij PSV. Hij kwam tot meer dan 120 wedstrijden in Brabantse dienst.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws