Seedorf aan de slag bij UEFA: Hij is zeer bevlogen als het gaat om onze strijd
Oud-voetballer wordt voortrekker bij Europese bond: "Deze wereld een stukje beter maken"

Seedorf aan de slag bij UEFA: "Hij is zeer bevlogen als het gaat om onze strijd"

12-12-2014 11:23
1

Clarence Seedorf is vrijdag door de Europese voetbalbond UEFA benoemd tot speciale ambassadeur tegen racisme in het voetbal. Dat maakte de UEFA op een persconferentie in het Olympisch Stadion in Amsterdam bekend. Voorzitter Michel Platini wil met de aanstelling van Seedorf een nieuwe stap zetten om diversiteit binnen het voetbal te promoten.

Seedorf wordt door de UEFA niet alleen geroemd vanwege zijn ervaring in het internationale voetbal, maar ook voor zijn betrokkenheid bij de strijd tegen discriminatie en racisme. "Er is nog veel werk te doen en ik ben blij dat we nu gebruik kunnen maken van een man als Seedorf", liet Platini weten. "Hij is zeer bevlogen als het gaat om onze strijd en hij zal zijn ervaring en expertise met ons delen."

De voormalig profvoetballer zal worden ingezet bij verschillende campagnes om voorlichting, diversiteit en integratie te promoten. Bovendien zal Seedorf zijn licht laten schijnen op de strategieën die de UEFA heeft ontwikkeld om racisme tegen te gaan, en waar nodig verbeterpunten aandragen.

"Ik kijk er naar uit om met de UEFA samen te werken", aldus Seedorf. "Ik heb het idee dat we samen een grote slag kunnen slaan in het creëren van een betere voetbalwereld. Het zal een vruchtbare relatie worden, daarvan ben ik overtuigd. Mijn levensdoel is om deze wereld een stukje beter te maken en deze stap draagt daar zeker aan bij."