Castelen ziet halve finale-duel met Real Madrid aan zijn neus voorbij gaan
Vreugde bij de spelers van Auckland City na het bereiken van de halve finale

Castelen ziet halve finale-duel met Real Madrid aan zijn neus voorbij gaan

Gepubliceerd: zaterdag 13 december 2014 om 23:33za 13-12-2014 om 23:33

Romeo Castelen was dicht bij een unieke wedstrijd in zijn loopbaan. De Nederlander speelde met Western Sydney Wanderers op het WK voor clubteams. In de kwartfinale ging het onderuit tegen Cruz Azul. Die club was na verlenging te sterk voor de Australiërs.

Het veld waarop de kwartfinale van het WK voor clubteams werd gespeeld was nauwelijks een voetbalveld te noemen. Op de kletsnatte grasmat zag Castelen ploeggenoot Iacopo La Rocca de openingstreffer binnen schieten. De Nederlandse buitenspeler ging een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd naar de kant, toen stond zijn ploeg al met tien man door een dubbele gele kaart voor Matthew Spiranovic.

Waar Castelen al voorzichtig droomde van een halve finale tegen de sterren van Real Madrid, was het Gerardo Torrado die Western Sydney Wanderers in rouw dompelde. Een minuut voor het einde van de wedstrijd benutte hij een strafschop. In de verlenging deed hij dat nogmaals, twee minuten voor het verstrijken van de verlenging. Mariano Pavone had tussendoor de stand al naar 2-1 weten te tillen. De Australische ploeg speelde bij de 2-1 al met negen man, door een rode kaart voor Nikolai Topor-Stanley.

Door de 3-1 zege speelt Cruz Azul dinsdag tegen Real Madrid in de strijd om een ticket voor de finale van het WK voor clubteams. De ander halve finale gaat tussen San Lorenzo en Auckland City. Het Algerijnse ES Sétifienne werd verslagen door een doelpunt van John Irvine: 0-1. De 38-jarige Ivan Vicelich, voormalig speler van onder meer Roda JC en RKC Waalwijk, is aanvoerder bij de ploeg uit zijn geboorteland Nieuw-Zeeland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws