Juventus pakt draad weer op en grijpt symbolische titel dankzij zege
'Oude Dame' in uitwedstrijd te sterk voor Cagliari

18-12-2014 20:52

Juventus heeft donderdag de koppositie in de Serie A verstevigd met een overwinning op Cagliari. Op Sardinië werd het in de laatste speelronde van 2014 3-1 voor de ploeg die nu vier punten voorsprong heeft op achtervolger AS Roma, dat zaterdag nog thuis tegen AC Milan speelt. Cagliari blijft door de nederlaag achttiende.

Via Carlos Tévez kwam de ploeg van trainer Massimiliano Allegri al in de derde minuut op voorsprong en na een kwartier stond het 0-2 dankzij Arturo Vidal, die de bal op fraaie wijze tegen de touwen schoot. Fernando Llorente maakte vlak voor rust de derde Turijnse treffer in het Stadio Sant'Elia. Luca Rossettini scoorde halverwege de tweede helft nog tegen.

Juventus wist de twee voorgaande wedstrijden niet te winnen en had zodoende behoefte aan een triomf. De uitstekende start op bezoek bij Cagliari zorgde voor het benodigde vertrouwen om de drie punten over de streep te trekken.

AS Roma kan dit weekend nog wel op één punt komen van de ploeg uit Turijn, maar het herfstkampioenschap is reeds binnen voor de 'Oude Dame'.