Doorgebroken AZ-speler stuurt aan op vertrek: 'Onderhandelingen gestopt'
'Hoedt heeft AZ laten weten de onderhandelingen over een nieuw contract te stoppen'

Doorgebroken AZ-speler stuurt aan op vertrek: 'Onderhandelingen gestopt'

21-12-2014 10:03
7

Wesley Hoedt kende dit seizoen zijn grote doorbraak bij AZ. Zijn eerste voetbaljaar als basisspeler lijkt ook direct zijn laatste seizoen bij AZ te worden. De verdediger heeft de club uit Alkmaar te laten weten te stoppen met de onderhandelingen over een nieuw contract.

'Hoedt heeft AZ laten weten de onderhandelingen over een nieuw contract te stoppen', is de verklaring die de club via het digitale thuis wereldkundig heeft gemaakt. 'De club heeft de zelf opgeleide verdediger recentelijk meerdere aanbiedingen gedaan. AZ trachtte het contract van Hoedt al sinds januari 2014 te verlengen. De speler gaf toen aan te willen wachten met praten.'

'Pas enkele weken geleden kwam de club daadwerkelijk met de Heerhugowaarder aan de onderhandelingstafel. Een positief effect sorteerde dit niet.' Hoedt lijkt door het stoppen van de onderhandelingen begonnen aan zijn laatste maanden bij AZ, hij heeft momenteel een contract tot de zomer van 2015.

Ruim een jaar geleden debuteerde Hoedt in de hoofdmacht van AZ, in de Europa League tegen PAOK Saloniki. Vorig seizoen speelde hij daarnaast twee competitiewedstrijden. Dit seizoen weet hij Jan Wuytens uit de basis te houden, hij speelde dit seizoen al twaalf duels in de Eredivisie. Tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord, vorige week, maakte de twintigjarige defensieve kracht zijn eerste treffer.