Witte zakdoekjes voor Schreuder: Het lijkt er wel op dat wij steeds verslappen
Twente-trainer ziet zowel zwakte als kracht in zware afsluiting 2014

Witte zakdoekjes voor Schreuder: "Het lijkt er wel op dat wij steeds verslappen"

21-12-2014 19:50
2

FC Twente heeft op wonderbaarlijke wijze voorkomen dat het zonder puntenverlies de winterstop ingaat. Zondag leek een nederlaag aanstaande door een rode kaart en een achterstand, maar in de absolute slotfase werd ten koste van Willem II een 3-2 overwinning geboekt. Trainer Alfred Schreuder haalde opgelucht adem.

De fenomenale comeback in blessuretijd bezorgde Schreuder een goed gevoel, met name omdat de eigen achterban zich tegen hem keerde. "Het lijkt er wel op dat wij steeds verslappen als we de controle hebben en dat we de rug rechten als we geen controle hebben", sprak de oefenmeester na afloop tegenover de camera van FOX Sports.

"Misschien moeten we ervoor zorgen dat de spelers zich dus wat oncomfortabeler gaan voelen. Als we op voorsprong komen, zeggen we écht niet dat we de bal maar rustig moeten gaan rondspelen. We hadden door moeten gaan en dat deden we niet, waardoor we onszelf weer uit de wedstrijd speelden.", meende Schreuder.

Ondanks de woede van de Twente-supporters zag Schreuder ook pluspunten. "We werden met Bjelland als stormram zelfs met tien man steeds gevaarlijker. Dat toont wel dat er heel veel veerkracht bij ons aanwezig is."