Miljoenenaankoop steunt Koeman: 'Ze hebben geen flauw idee waar ze over praten'

Miljoenenaankoop steunt Koeman: 'Ze hebben geen flauw idee waar ze over praten'

22-12-2014 12:17
2

Shane Long, één van de zomeraankopen van Ronald Koeman, kan zich niet vinden in de kritiek die de club te verduren kreeg. The Saints wisten afgelopen weekend eindelijk weer eens te winnen - Everton werd met 3-0 geklopt - en bewezen daarmee volgens Long het ongelijk van vele 'voetbalkenners'.

"Ik denk dat heel veel mensen geen flauw idee hebben waar ze over praten, door dat soort dingen te roepen. Ik denk dat als je naar ons kijkt en de wedstrijden hebt gezien, je blij zou zijn geweest met de manier waarop we gepresteerd hebben", toont Long, die Koeman vijftien miljoen kostte, zich kritisch in gesprek met de BBC. Door de mindere reeks raakte Southampton zijn plek bij de eerste vier kwijt, tevens werd de club in de League Cup uitgeschakeld door League One-club Sheffield United.

Volgens de 25-jarige Long is de situatie waarin Southampton verkeert helemaal niet zo slecht als critici de buitenwereld willen doen laten geloven. "Je bent teleurgesteld door de resultaten, dat waren we ook, maar we wisten dat als we door zouden gaan met de juiste dingen doen alles weer onze kant op zou vallen. Dat was het geval tegen Everton. Ik denk dat we na de eerste goal vijruit speelden en Everton veel problemen veroorzaakten", aldus de snelle aanvaller van Southampton.

Southampton verloor slechts twee van zijn twaalf Premier League-wedstrijden onder Koeman, totdat een nederlaag tegen Manchester City de start van een povere reeks bleek. Vier keer op rij ging Southampton onderuit in competitieverband, totdat het tegen Everton weer als winnaar van het veld stapte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie