In het kort: Bacuna met Groningen naar Spanje, 'Boxing Day' in Premier League

In het kort: Bacuna met Groningen naar Spanje, 'Boxing Day' in Premier League

24-12-2014 14:35

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Groningen neemt Bacuna mee
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi neemt Juninho Bacuna mee op trainingskamp naar Spanje. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Het zeventienjarige broertje van Aston Villa-speler Leandro Bacuna, zelf oud-speler van FC Groningen, is eerstejaars A-junior. Hij maakte tijdens zijn debuut bij Jong FC Groningen indruk door een hattrick te scoren tegen Jong FC Volendam. Bacuna staat te boek als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van FC Groningen.

Song gepasseerd
Middenvelder Alex Song maakt geen deel uit van de selectie van Kameroen voor de strijd om de Afrika Cup, volgende maand in Equatoriaal-Guinea. Bondscoach Volker Finke nam de in topvorm verkerende speler van West Ham United niet op in zijn 23-koppige selectie. Song had zijn club om toestemming gevraagd aan het toernooi deel te mogen nemen maar Vinke negeert de middenvelder sinds hij tijdens het WK na een klap op de rug van de Kroaat Mario Mandzukic voor drie duels werd geschorst.

West Ham-manager Sam Allardyce zal niet ongelukkig zijn met het besluit van de Duitser. Hij dreigt zijn verdedigers Diafra Sakho en Cheikhou Kouyaté enige tijd te moeten missen. Beiden worden normaal gesproken geselecteerd voor Senegal. De Afrika Cup begint op 17 januari.

'Boxing Day' in Engeland
In Engeland wordt op Tweede Kerstdag een volledig programma afgewerkt in de Premier League. Een overzicht van de wedstrijden die op Boxing Day gespeeld worden in de Premier League:

Vrijdag 26 december:
Chelsea - West Ham United
Burnley - Liverpool
Crystal Palace - Southampton
Everton - Stoke City
Leicester City - Tottenham Hotspur
Manchester United - Newcastle United
Sunderland - Hull City
Swansea City - Aston Villa
West Bromwich Albion - Manchester City
Arsenal - Queens Park Rangers

Heskey terug op Engelse velden
Voormalig international Emile Heskey keert terug op de Engelse voetbalvelden. Het op het tweede niveau uitkomende Bolton Wanderers heeft de 36-jarige aanvaller een contract aangeboden en coach Neil Lennon hoopt hem tweede Kerstdag tegen Blackburn Rovers al te kunnen opstellen. Heskey was in april voor het laatst actief voor het Australische Newcastle Jets, waar hij twee jaar speelde. De afgelopen weken was de 62-voudig international al op proef bij Bolton en deed hij een keer mee met de jeugdploeg. Heskey kwam eerder uit voor Leicester, Liverpool, Birmingham, Wigan en Aston Villa. De duur van zijn contract werd nog niet bekend gemaakt.

Robben is de beste
De toch al zo gelauwerde Arjen Robben heeft aan het eind van 2014 nog een prijs in de wacht gesleept. De onlangs tot Sportman van het Jaar uitgeroepen voetballer van Bayern München is de beste speler van de Bundesliga. Dagblad Bild gaf de vleugelspeler het hoogste cijfer van de eerste seizoenshelft en daarmee eindigde hij voor ploeggenoten Bastian Schweinsteiger en Jérôme Boateng.

AS Roma krijgt dag extra rust
De kans dat Feyenoord er voordeel van ondervindt dat AS Roma kort na het tweede onderlinge duel in de Europa League de topper speelt tegen Juventus, is kleiner geworden. Het duel in de Italiaanse Serie A is een dag verschoven van zondag 1 maart naar maandag. AS Roma komt op donderdag 26 februari naar De Kuip. In Rotterdam werd gespeculeerd dat Roma-trainer Rudi Garcia enkele van zijn basiskrachten zou sparen met het oog op het duel met Juventus dat van groot belang is in de titelstrijd. Zijn spelers hebben nu een dag extra rust.

Excuses voor fans FC Utrecht
De politie van Amsterdam heeft excuses aangeboden aan de fans van FC Utrecht, die op 14 december naar de uitwedstrijd tegen Ajax gingen. Zij werden na afloop opgewacht door een kordon agenten te paard, terwijl daar afspraken over waren gemaakt, meldt RTV Utrecht. De supporters ervaarden dat als provocatie, waardoor de sfeer grimmiger werd. Een klacht van de supportersvereniging van FC Utrecht heeft enig effect gehad, want de politie Amsterdam gaf toe dat de inzet van paarden onverstandig was.