Wenger haalt voldoening uit spel van 'uitstekende speler': Ik gaf hem de kans
Arsenal-coach maakt zich op voor de volgende opdracht

Wenger haalt voldoening uit spel van 'uitstekende speler': "Ik gaf hem de kans"

27-12-2014 19:23
1

Kort na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Queens Park Rangers (2-1) heeft Arsenal de volgende opdracht al weer in het vizier. Zondag stuit de Londense ploeg op stadsgenoot West Ham United, waar Alexandre Song een dragende kracht is.

Song spendeerde zeven seizoenen bij Arsenal onder leiding van Wenger alvorens in 2012 naar FC Barcelona over te stappen. Door de Catalanen is de middenvelder (27) op huurbasis ondergebracht bij West Ham. "Song is een goede speler. Ik haalde hem op zijn zeventiende naar Arsenal en hield hem ondanks alle kritiek aan boord", aldus de Franse coach.

Wedden

Meer odds

"Alex is uitgegroeid tot een uitstekende speler, ik hoef me niet te laten overtuigen. Op zeer jonge leeftijd gaf ik hem de kans en ik vond dat hij toen al goed bezig was. In Spanje speelde hij nauwelijks, maar wanneer je speelt is er progressie mogelijk. Je ziet dat ook aan spelers als Santi Cazorla. Een stap voorwaarts maken kan altijd", stelt Wenger.

De manager van Arsenal hoopt na afgelopen vrijdag wederom op een driepunter. "We hebben nog twintig wedstrijden te gaan. Het is nog spannend, maar het komt nu op stabiliteit aan. Iedere wedstrijd weer. In Engeland is Kerstmis speciaal omdat je snel moet herstellen, snel moet voorbereiden en daarna weer gefocust moet zijn. Dat moet tegen West Ham gebeuren."