In het kort: ADO-verdediger naar Afrika Cup, geen concurrentie voor Platini

In het kort: ADO-verdediger naar Afrika Cup, geen concurrentie voor Platini

29-12-2014 17:53

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kanon met Ivoorkust naar Afrika Cup
ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon is door bondscoach Hervé Reinard van Ivoorkust opgenomen in de definitieve selectie voor de Afrika Cup, die in Equatoriaal-Guinea plaatsvindt van 17 januari tot en met 8 februari. Kanon keert daarom voorlopig niet terug naar Nederland. Ivoorkust is op de equivalent van het EK in de poulefase ingedeeld bij Guinee, Kameroen en Mali. ADO Den Haag laat maandag op de officiële clubsite weten dat Kanon pas terugkeert als Ivoorkust is uitgeschakeld op het Afrikaanse toernooi.

Wedden

Meer odds

Platini blijft voorzitter UEFA
Michel Platini hoeft geen campagne te voeren om aan te mogen blijven als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA. Er heeft zich voor 24 december geen tegenkandidaat gemeld, maakte de bond maandag bekend. Dat was de deadline die de UEFA had gesteld. Platini kan zich daardoor zonder zorgen opmaken voor zijn derde termijn. Ook vier jaar geleden bij zijn vorige herverkiezing had de voormalig topvoetballer geen concurrentie. De derde termijn van de Fransman wordt op 24 maart tijdens een congres van de UEFA in Wenen bekrachtigd.

Russische bond belooft te betalen
Fabio Capello zal weldra zijn achterstallige loon van de noodlijdende Russische voetbalbond ontvangen. De bondscoach wacht al zes maanden op zijn salaris; een som die inmiddels is opgelopen tot 2,6 miljoen euro. "We hebben nog twee werkdagen tot het einde van dit jaar en zijn druk bezig om de schuld aan de hoofdcoach te betalen", citeert NUsport bondspresident Nikolai Tolstoi. "We zullen alle mogelijke bronnen gebruiken om aan die verplichting te voldoen." Naast Capello hebben ook de arbiters in Rusland al drie maanden geen geld gekregen. Samen zouden zij nog 360.000 euro tegoed hebben.

Feyenoord neemt 'nieuwe Dudek' mee
De jonge keeper Kamil Miazek gaat met Feyenoord mee op trainingskamp naar Dubai, meldt Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka op Twitter. De Pool (18) maakt nu twee jaar deel uit van de jeugdopleiding en wordt bestempeld als 'de nieuwe Dudek'. Ruben Schaken en Wesley Verhoek blijven waarschijnlijk achter in Rotterdam. Volgens Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam is de kans klein dat zij in januari meegaan. Schaken staat in de belangstelling van sc Heerenveen.