Southampton wacht Londense druk: Door onze zege doen wij weer mee

Southampton wacht Londense druk: "Door onze zege doen wij weer mee"

Gepubliceerd: maandag 29 december 2014 om 21:36ma 29-12-2014 om 21:36

Arsenal heeft na de 1-2 overwinning op stadsgenoot West Ham United een klassering bij de topvier voor het grijpen. Voor de Londenaren begint de tweede seizoenshelft direct met een belangrijk meetpunt: een uitwedstrijd tegen Southampton.

Momenteel staat Arsenal vijfde met evenveel punten als Southampton, dat vierde staat. De onderlinge wedstrijd is zodoende van groot belang. "We willen punten pakken en de druk op onze concurrenten opvoeren", maakt Danny Welbeck kenbaar. "Door onze zege op West Ham United doen wij weer mee en we willen nog verder stijgen."

Arsenal en Southampton troffen elkaar dit seizoen al twee keer. In de League Cup won de formatie van Ronald Koeman, in competitieverband won de ploeg van Arsène Wenger op het nippertje. Op de officiële website van de Gunners geeft de Engelse aanvaller te kennen dat de kracht van de Saints inmiddels bekend is.

"Southampton maakte het ons in eigen huis erg lastig en we weten hoe goed ze het dit seizoen doen. We moeten zorgen dat we fysiek, mentaal en tactisch goed voorbereid zijn. We willen het nieuwe jaar goed beginnen", aldus Welbeck.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws