Boateng wil via 'Feyenoord van Maleisië' terug naar Premier League

Boateng wil via 'Feyenoord van Maleisië' terug naar Premier League

01-01-2015 11:45
1

George Boateng was als speler actief in onder meer Nederland, Engeland en Griekenland. Zijn trainerscarrière begint echter in Maleisië, bij Kelantan FC. Via het avontuur hoopt de voormalig middenvelder uiteindelijk terug te keren in de Premier League. Als trainer actief zijn op het hoogste niveau in Engeland, dat is het doel.

"Ik zit hier sinds april. Eerst voor zes maanden, kijken of het me zou bevallen. Als ik het niet naar mijn zin zou blijken te hebben, wilde ik weg kunnen", zegt Boateng in de papieren editie van Voetbal International. "Het is mijn eerste trainersbaan, voor het eerst aan de andere kant van het bruggetje. En dan gelijk bij een topclub in Maleisië, een beetje het Feyenoord van het land. Alleen zijn de fans verwend met vier prijzen in de laatste vijf jaar."

"We zitten nu in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat in januari begint. Ik begin het steeds leuker te vinden", vervolgt de voormalig voetballer zijn verhaal. "Ver buiten het zicht van iedereen werken vind ik een voordeel. Ik heb deze keuze expres gemaakt. Dit is League One-niveau, ik mag hier fouten maken."

"Mijn doel is terug te keren naar Europa, het liefst in de Premier League. Ik heb veertien jaar op dat niveau gespeeld en weet wat er nodig is, dat wil ik als coach ook bereiken. Maleisië is geen langetermijnverhaal. Ik heb altijd ambities", aldus Boateng.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie