Nederlanders kunnen elkaar niet luchten of zien: Ik ga niet liegen
Samenwerking 'verre van optimaal'

Nederlanders kunnen elkaar niet luchten of zien: "Ik ga niet liegen"

03-01-2015 14:30
6

Anorthosis Famagusta heeft twee Nederlanders in dienst, maar onderling botert het voor geen meter. André Paus is trainer op Cyprus, Ted van Leeuwen is de technisch directeur.

De 49-jarige Paus was in Nederland trainer van amateurclubs FC Lienden, Spakenburg en WKE en nam vorig jaar uit het niets afscheid van Vitesse. Hij ging aan de slag bij Valletta FC, werd kampioen, waarna hij in de zomer overstapte naar Anorthosis Famagusta. Daar werd de trainer herenigd met Van Leeuwen (foto). De twee werkten al samen bij Vitesse.

Vrienden zijn de twee Nederlanders niet. Paus noemt de samenwerking in gesprek met De Gelderlander 'verre van optimaal'. Uitleg wil hij niet geven. "Jij vraagt mij of de samenwerking goed is. Dat is niet zo. Ik ga niet liegen en een mooi verhaal ophangen. Verder wil ik er niets over zeggen."

Paus staat sinds de zomer aan het roer bij Anorthosis, nadat hij de landstitel en beker had gewonnen op Malta. “De competitie op Cyprus is sterker dan op Malta”, vertelt hij. „De bovenste zes ploegen kunnen zich meten met de betere clubs in de Nederlandse Eredivisie.”