Schaars en Hiljemark gaan met PSV mee, keeper beleeft zwarte zaterdag
Schouder derde goalie Bertrams schiet opnieuw uit de kom

Schaars en Hiljemark gaan met PSV mee, keeper beleeft zwarte zaterdag

04-01-2015 12:48
1

Stijn Schaars gaat zondag met een 25-koppige selectie van PSV mee naar Gran Canaria, waar de Eindhovenaren hun trainingskamp zullen beleggen. Ook collega-middenvelder Oscar Hiljemark zit in het vliegtuig. Reservekeeper Nigel Bertrams moest op het laatste moment afhaken.

Schaars is al lange tijd aan zijn knie geblesseerd. In maart 2014 speelde de oud-international zijn laatste wedstrijd voor het eerste elftal. In november was Schaars op de weg terug en kon hij twee duels met Jong PSV meedoen, maar toen sloeg het noodlot opnieuw toe. In Maspalomas zal de controleur dan ook een individueel programma afwerken, meldt Voetbal International.

Voor Hiljemark geldt dat hij fit verklaard is na een heupoperatie, maar omdat hij al maanden geen wedstrijden gespeeld heeft, moet de Zweed eerst weer aanhaken bij de rest van de selectie. Op de Canarische Eilanden hoopt Hiljemark dat te doen. De middenvelder is één van de 25 spelers die meereizen, onder hen ook de talenten Steven Bergwijn en Kenneth Paal.

Derde keeper Bertrams zou ook in het vliegtuig stappen, maar hij kende een zwarte zaterdag. PSV meldt via Twitter dat zijn schouder, waaraan hij al eerder geopereerd is, opnieuw uit de kom is geraakt. De koploper van de Eredivisie zal het gewricht in de loop van de week verder onderzoeken en neemt nu jeugdgoalie Yanick van Osch (17) mee.

Ook Abel Tamata blijft achter, weet VI. De linksback heeft al langere tijd last van een beenblessure. Trainer Phillip Cocu heeft zijn technische staf tijdelijk aangevuld met Luc Nilis en André Ooijer. Nilis is als stagiair aan diverse jeugdteams verbonden en Ooijer is assistent-trainer bij de A1.