Foto: Silkeborg IF

Ajax contracteert wéér een Deen: 'Hij is een buitengewoon talent'
Amsterdammers leggen spits tot medio 2018 vast

Ajax contracteert wéér een Deen: 'Hij is een buitengewoon talent'

05-01-2015 14:45
11

Ajax heeft er weer een Deen bij. De Amsterdammers kunnen vanaf 1 juli 2015 beschikken over Kasper Dolberg. De zeventienjarige spits komt over van Silkeborg IF.

Dat meldt Ajax maandag via de officiële kanalen. Dolberg, jeugdinternational van Denemarken, tekent in de Arena voor drie jaar. Dolberg stond al langer op het lijstje van de Amsterdammers. Eerder liep hij al eens stage op De Toekomst.

Ook zijn huidige club Silkeborg maakt melding van de transfer. "Kasper is een buitengewoon talent in het Deense voetbal", zegt Jesper Stuker, technisch directeur van Silkeborg op de clubsite. "We kunnen alleen maar zeggen: van harte gefeliciteerd met het contract. Hij kan nu doorgaan met zijn goede prestaties bij een club die een traditie heeft met het opleiden van spelers."

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik graag had gezien dat Kasper zijn doorbraak in het eerste elftal van Silkeborg nog had gemaakt. Ik denk ook dat dat goed voor hem was geweest. Maar als dat niet zo mag zijn, dan is dit absoluut de beste oplossing voor zowel Kasper als Silkeborg IF", besluit Stuker.