Ajax luistert naar 'superscout': Hij gaf ons het dringende advies hem te halen
"Het is een speler die al langere tijd werd gevolgd door onze scout John Steen Olsen"

Ajax luistert naar 'superscout': "Hij gaf ons het dringende advies hem te halen"

05-01-2015 17:20
8

Kasper Dolberg mag zich vanaf juli van dit jaar speler van Ajax noemen. De zeventienjarige Deen komt over van Silkeborg IF en tekende een contract tot 2018 in Amsterdam.

De regerend landskampioen is blij met de komst van het zoveelste Deense talent. Dolberg stond in de belangstelling van verschillende Europese clubs, maar mede door de uitstekende naam die Ajax in Denemarken heeft koos hij bewust voor Amsterdam. "Ajax heeft een grote historie, ook met veel Deense spelers. Ik heb goede verhalen gehoord over de club", zegt Dolberg op de officiële website van Ajax.

"Bij Ajax kan ik mezelf alleen maar verbeteren. Ik heb een paar maanden geleden al enkele keren meegetraind met de A1. Toen kreeg ik al een goede indruk van de club, de spelers en de mensen rond de club. Voor mij is dit de perfecte start van 2015", vervolgt de jonge aanvaller. Dolberg werd al een poosje nauwlettend in de gaten gehouden door de Amsterdammers, vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"Dolberg kan zowel aan de zijkanten als in de spits uit de voeten. Het is een speler die al langere tijd werd gevolgd door onze scout John Steen Olsen. Hij gaf ons het dringende advies om Dolberg te halen. We zijn dan ook erg blij dat hij bij Ajax heeft getekend." Steen Olsen is sinds 1995 als scout voor Ajax actief in Scandinavië. Hij scoutte onder meer spelers als Zlatan Ibrahimovic, Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Viktor Fischer.