Ajax wil spits wegkapen voor neus van topclubs: 'Gaat niet alleen om geld'
Ajax is momenteel op trainingskamp in Qatar

Ajax wil spits wegkapen voor neus van topclubs: 'Gaat niet alleen om geld'

Gepubliceerd: donderdag 8 januari 2015 om 23:36do 08-01-2015 om 23:36

Ajax is in de markt voor de Braziliaanse spits Douglas Coutinho. Dat meldt Taciano Pimenta, de belangenbehartiger van de speler in kwestie, namens Doyen Sports Group. De jonge spits wil graag de stap naar Europa maken en Ajax aast op de aanvaller. 

Momenteel speelt Coutinho in zijn vaderland voor Atletico Paranaense. Zijn zaakwaarnemer Pimenta liet door het Portugese A Bola optekenen dat de kans groot is dat Portugal de bestemming wordt van de spits.

Coutinho zou al gesprekken hebben gevoerd met SL Benfica en FC Porto. "Maar er is ook interesse vanuit Nederland en Spanje van respectievelijk Ajax en Atletico Madrid. Deze week verwacht ik meer nieuws", aldus Pimenta, geciteerd door Ajax Showtime.

"We zijn nu op zoek naar de juiste bestemming en daarbij speelt niet alleen geld een rol. De aanpassing wat betreft taal en het klimaat is ook belangrijk, daarom denk ik dat Portugal de beste bestemming is", zegt de belangenbehartiger, die werkt voor Doyen Sports Group. Die investeringsmaatschappij bezit naar verluidt zeventig procent van de transferrechten van Coutinho en dat heeft hen zo'n twaalf miljoen euro gekost.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws