'Southampton gaat blind mee in transferwens Koeman: 20 miljoen voor Portugees'
Manager overtuigd van nieuwe aanwinst

'Southampton gaat blind mee in transferwens Koeman: 20 miljoen voor Portugees'

14-01-2015 09:54
1

Southampton doet het met een derde plek in de Premier League boven alle verwachting, maar Ronald Koeman blijft op zijn hoede. De trainer wil zich in januari versterken met Rafa Silva.

Met de uitstekende rangschikking in de Premier League ligt gemakzucht op de loer en om zijn selectie scherp te houden, zou Koeman zijn pijlen hebben gericht op Silva. De middenvelder speelt sinds 2013 bij Sporting Braga. Bij de nummer vijf van Portugal maakt hij dit seizoen indruk. In zestien optredens scoorde Silva twee keer.

Dat is voor Koeman voldoende om de al langer sluimerende interesse van de 21-jarige Silva te concretiseren. De Nederlandse manager bereidt met Southampton een bod van bijna twintig miljoen euro voor, meldt de Daily Express woensdag. In de zomer hadden The Saints ook al interesse.

Koeman is groot voorstander van de komst van Silva en daar lijkt Southampton blind in mee te gaan. Vrijwel alle aankopen van de manager hebben in hun debuutseizoen al hun waarde bewezen, waaronder Graziano Pellè en Dusan Tadic.