De Jong doet denken aan Fabregas: Een geweldige 'finisher' en heel slim
"Siem is een geweldige 'finisher'"

De Jong doet denken aan Fabregas: "Een geweldige 'finisher' en heel slim"

14-01-2015 10:08

Siem de Jong heeft tot op heden vrijwel niets kunnen laten zien bij Newcastle United door een slepende dijbeenblessure. Tim Krul geeft echter hoog op van van de oud-Ajacied.

De Jong kan voor Newcastle betekenen wat Cesc Fabregas is voor Chelsea, stelt de Nederlandse doelman, teamgenoot van De Jong bij de nummer acht van de Premier League, in de Shields Gazette. "We moeten de verwachtingen niet te groot maken, maar er komen spelers terug van blessures die ons beter maken. Eén van hen is Siem."

Krul is lovend over De Jong, die vorige week zijn rentree maakte op het trainingsveld. "Hij kan in de laatste fase voorin kwaliteit leveren", zegt hij. "Siem is een geweldige 'finisher', helemaal als hij net achter de spits speelt. Hij is geweldig, heel erg slim met oog voor positie."

Volgens Krul heeft de middenvelder wel wat weg van Chelsea-ster Fabregas. "Hij hoeft de bal maar te krijgen en hij kan dingen creëren. Hij kan daarnaast ook doelpunten maken en dat hebben we nodig bij Newcastle. Als je vier of vijf kansen creëert zoals tegen Chelsea (2-0 nederlaag), dan moet er zeker eentje in."