'Heerenveen dirigeert flop naar uitgang, Deens juweeltje (16) maakte indruk'

'Heerenveen dirigeert flop naar uitgang, Deens juweeltje (16) maakte indruk'

14-01-2015 11:29
1

SC Heerenveen overweegt om de afgelopen zomer aangetrokken Thomas Dalgaard alweer te laten gaan. De spits komt amper aan de bak en vanuit Noorwegen is nu interesse voor hem gekomen. Op hun beurt hebben de Friezen in Denemarken een potentieel juweeltje rond zien lopen, die in oktober ook al eens op proef was.

Na het vertrek van topscorer Alfred Finnbogason naar Real Sociedad trok Heerenveen de ervaren Dalgaard (foto) aan om de doelpunten te gaan maken. Het is echter de van een huurperiode teruggekeerde Mark Uth die voor de goals zorgt. Dalgaard heeft geen indruk weten te maken, waardoor de Friezen mogelijk willen meewerken aan een vertrek. Vanuit Noorwegen heeft Viking FK belangstelling voor de Deen getoond, meldt BT

Datzelfde Deense medium schrijft dat Heerenveen op het punt staat een tiener vast te leggen. De zestienjarige Oliver Lønfeldt van Odense BK was in oktober al op proef bij de ploeg van trainer Dwight Lodeweges. De middenvelder, die ook op de vleugels spelen kan, heeft zich kennelijk positief laten zien. In Denemarken wordt Lønfeldt vergeleken met voormalig Ajacied Jesper Grønkjaer.

Voor Michael Chacón zit zijn periode in het Abe Lenstra er waarschijnlijk op. Volgens de Leeuwarder Courant mag de twintigjarige middenvelder op zoek naar een nieuwe club. Chacón heeft een contract tot de zomer van 2015, maar wacht nog op zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie