De Tien: spelers die transfervrij op te pikken zijn

De Tien: spelers die transfervrij op te pikken zijn

19-01-2015 10:10
2

De transferperiode begint echt los te komen. Clubs proberen hier en daar nog spelers weg te kapen, maar toch zijn er ook voldoende spelers die momenteel zo kunnen worden binnengehaald omdat zij transfervrij zijn. Vandaag een overzicht van tien spelers die momenteel gratis op te pikken zijn. 

Otman Bakkal (29)
Otman Bakkal traint momenteel mee met Jong PSV, maar zit nog altijd zonder club. De geboren Marokkaan en Nederlands international, kwam eerder uit voor onder meer PSV, Feyenoord en FC Twente.



Freddy Adu (25)
Freddy Adu werd in de beginjaren van zijn carrière bestempeld als de nieuwe Pelé. De spits speelde vier seizoenen bij Benfica en kwam op huurbasis uit voor onder andere AS Monaco. In 2011 verkaste Adu naar de Major League Soccer, waar de Ghanees weinig speelminuten maakte. Vorig seizoen kreeg Adu de kans om zich te bewijzen bij AZ. De spits wist echter niet te overtuigen.

Lassana Diarra (29)
Met clubs als Chelsea, Arsenal en Real Madrid achter zijn naam, is Lassana Diarra een speler met een mooie cv. De Fransman speelde zijn laatste wedstrijden voor Lokomotiv Moskou en geniet momenteel interesse van Internazionale en Queens Park Rangers.  

 

Mahamadou Diarra (33)
Zeg je Mahamadou Diarra, dan zeg je Vitesse, maar ook Olympique Lyon en Real Madrid. Met deze staat van dienst is het haast een wonder dat Diarra momenteel geen club heeft.

 

Demy de Zeeuw (31)
Demy de Zeeuw verscheen onlangs nog in het nieuws nadat hij via LinkedIn een open sollicitatie voor een nieuwe club had gedaan. De oud-speler van AZ, en Nederlands international, speelde zijn laatste wedstrijden op huurbasis voor RSC Anderlecht.

Matthew Amoah (34)
De spits Matthew Amoah was een succes bij achtereenvolgens Vitesse en NAC Breda. Vorig seizoen kwam Amoah nog uit voor Heracles Almelo. In het buitenland speelde de Ghanees onder meer voor Borussia Dortmund. 

Cristian Lobato (25)
Cristian Lobato was een van de talenten die naam maakte in de jeugd bij FC Barcelona. De jonge vleugelspeler brak echter nooit door in het eerste elftal en kwam veelal in actie voor Barcelona B. In 2014 speelde Lobato een half jaar voor Osasuna.

 

Joseph Yobo (34)
De Nigeriaan Joseph Yobo speelde het grootste gedeelte van zijn carrière voor Everton waarbij hij in totaal ruim 200 wedstrijden achter zijn naam mocht zetten. De centrale verdediger verruilde in 2012 Everton voor Fenerbahçe en kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Norwich City. 

Mike Havenaar (27)
Mike Havenaar maakte naam in zijn periode bij Vitesse. De spits wist geregeld het net te vinden en tekende in 2014 een contract bij Córdoba. Helaas voor Havenaar werd dit buitenlands avontuur geen succes, daar de spits maar vijf wedstrijden in actie kwam.  

Collins John (29)
Als laatste speler hebben wij nog Collins John. Hier in Nederland maakte John naam bij FC Twente, voordat hij in 2004 de overstap maakte naar Fulham. John stond ooit bekend als groot talent, maar heeft helaas na Fulham geen al te grote clubs meer gehad. Vorig seizoen kwam de aanvaller nog in actie voor het Amerikaanse Pittsburgh Riverhounds.