Opvallende huurconstructie Perica: Mag niet uitmaken of hij wel of niet speelt
"Daar hoeft niemand bang voor te zijn"

Opvallende huurconstructie Perica: "Mag niet uitmaken of hij wel of niet speelt"

21-01-2015 08:35
1

Stipe Perica moet dit seizoen verdeeld over de competitie en de KNVB beker minimaal twintig keer in de basis beginnen bij NAC Breda. Dat is een afspraak van Chelsea waarmee NAC akkoord is gegaan bij het huren van de spits.

Mocht de club uit Breda niet voldoen aan de voorwaarde van de Londenaren, dan dient het alsnog een vergoeding te betalen voor de huurperiode. NAC huurt de aanvaller gratis van de Premier League-club. Volgens technisch directeur Graeme Rutjes zal er geen sprake zijn van belangenverstrengeling. "Daar hoeft niemand bang voor te zijn. Die bepaling mag niet uitmaken of hij wel of niet speelt. De voorwaarde van twintig wedstrijden is normaal gezien een logische constructie", vertelt het bestuurslid aan BN/De Stem.

Perica is voor het tweede seizoen op rij op huurbasis actief in Breda. Chelsea heeft de voorwaarde in de verbintenis op laten nemen omdat het wil dat zijn speler zoveel mogelijk aan voetballen toekomt. Volgens NAC gaat het anders om een klein bedrag dat overgemaakt dient te worden. De keerzijde is dat NAC een kleine bonus krijgt wanneer Perica twintig duels of meer in de basis begint.