Fransman weg uit Nederland: 'Eindelijk zit ik bij een club waar men mij respecteert'
"In Belgische Derde Klasse verdiende ik meer! Dát is de waarheid."

Fransman weg uit Nederland: 'Eindelijk zit ik bij een club waar men mij respecteert'

21-01-2015 13:30
3

Teddy Chevalier speelde een jaar in Nederland voor RKC Waalwijk, maar goede herinneringen bewaart hij daaraan niet. De Fransman komt tegenwoordig uit in België voor KV Kortrijk en heeft het daar een stuk beter naar zijn zin.

"Eindelijk zit ik nu bij een club waar iedereen mij respecteert", wordt de aanvaller geciteerd door Voetbal International. "Bij RKC kreeg ik zelfs geen wedstrijdpremies en – laat ons zeggen – ook geen groot huis. In Belgische Derde Klasse verdiende ik meer! Dát is de waarheid." Chevalier werd bovendien een egoïst genoemd, toen hij per se Waalwijk wilde verlaten, maar naar eigen zeggen is dat totaal niet redelijk.

"Ik was bereid grote financiële concessies te doen om in Waalwijk mijn carrière te lanceren, ben ik dan een egoïst? Ik liet mijn tekenpremie vallen en probeerde zelfs de Engelse taal te leren, maar de taalbarrière was te groot en daarom voelde ik mij alleen op de club. Als je maandenlang niet met anderen kunt praten, zit je minder goed in je vel. Mijn spel leed eronder, mijn vriendin voelde zich ongelukkig en dat woog almaar zwaarder. Dan komt er een moment dat je vraagt de club te kunnen verlaten."