De Tien: meest bekende internationale 'clashes'

De Tien: meest bekende internationale 'clashes'

23-01-2015 10:10
3

De Klassieker zit eraan te komen. Al van oudsher staat de confrontatie tussen Ajax en Feyenoord bekend als het meest beladen voetbalgevecht op de Nederlandse velden. Toch zijn er ook internationaal een hoop 'Klassiekers' te noteren. Vandaag een overzicht van de bekendste internationale 'clashes'. 

Flamengo - Vasco da Gama
De confrontatie tussen Flamengo en Vasco da Gama staat ook wel bekend als 'Clássico dos Milhões', de klassieker van Brazilië. Deze wedstrijden worden veelal gespeeld in het bekende Maracanã stadion. 

Fenerbahçe - Galatasaray
Zeg je Turks voetbal, dan zeg je Fenerbahçe en Galatasaray. De 'clash' tussen beide teams wordt grotendeels aangevoerd door de supporters die er altijd een prachtige ambiance van maken. Fenerbahçe is in deze onderlinge duels, met 141 overwinningen, het succesvolst.  

Celtic - Glasgow Rangers
Het is het voetbalgevecht van Schotland, oftewel de wedstrijd tussen Celtic en Glasgow Rangers. De Schotse derby is altijd beladen, deels omdat er ook bijzaken als religie en politiek bij komen kijken. De eerstvolgende confrontatie laat voorlopig op zich wachten, aangezien Glasgow Rangers, tegenwoordig Rangers FC, in de tweede divisie vertoeft.  

Internazionale - AC Milan
Alhoewel beide ploegen internationaal gezien niet meer zo best presteren, blijft de derby tussen AC Milan en Internazionale, ook bekend als 'Derby della Madonnina', iets om naar uit te kijken. Opmerkelijk aan de derby is dat deze steevast wordt afgewerkt in San Siro. 

Benfica - FC Porto
Benfica en FC Porto zijn twee van de drie grote clubs in Portugal. De rivaliteit komt voort uit het gegeven dat beide clubs staan aangeschreven als de rijkste en best presterende clubs in Portugal. In de onderlinge duels, bestempeld als 'O Clássico', wordt uitgemaakt wie daadwerkelijk de 'baas' is in het land.

AS Roma - SS Lazio
Net als Internazionale en AC Milan, is ook de rivaliteit tussen AS Roma en SS Lazio zeer groot. Elk jaar is de derby even beladen, mede doordat beide ploegen vaak ook niet hebben meegedaan in de titelstrijd. Echter zou ook een verschil in politieke opvattingen een rol spelen in de onderlinge rivaliteit.Bayern München - Borussia Dortmund
De Duitse 'Klassieker' is ongetwijfeld de strijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Sinds het ontstaan van de Bundesliga staan deze twee clubs aangeschreven als 'meest succesvol' in Duitsland. In 2013 stonden de twee ploegen tegenover elkaar in de Champions League-finale in het Wembley stadion. Onze trots Arjen Robben was toen de matchwinner namens Bayern München.

Manchester United - Liverpool
De rivaliteit tussen Manchester United en Liverpool grijpt, zoals veel 'Klassiekers', terug op het verleden. Beide ploegen wisten sinds het ontstaan grote successen te boeken en dat heeft ertoe geleid dat de supporters het duel nog altijd bestempelen als de derby van 'The Greatest English Football Clubs'. Opmerkelijk is dat dit duel vaak vroeg in de middag wordt gespeeld, zodat de supporters niet teveel kunnen drinken om vervolgens herrie te schoppen.

River Plate - Boca Juniors
De confrontaties tussen River Plate en Boca Juniors zijn altijd om van te genieten. Zijn het niet de spelers die voor het vermaak zorgen, dan zijn het zeker de fanatieke supporters die met allerlei grootse spandoeken en confetti elkaar proberen te overtreffen. Een pittige strijd.

FC Barcelona - Real Madrid
Omgedoopt tot El Clásico zijn ook de confrontaties tussen FC Barcelona en Real Madrid altijd om te smullen. Deels vanwege het geweldige voetbal dat op de mat wordt gelegd, maar de laatste jaren ook deels wegens de onderlinge strijd tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie