Marco van Basten is een tijdje geleden om dezelfde reden uit zijn dak gegaan

"Marco van Basten is een tijdje geleden om dezelfde reden uit zijn dak gegaan"

Gepubliceerd: zondag 25 januari 2015 om 19:42zo 25-01-2015 om 19:42

ADO Den Haag heeft een teleurstellend gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Niet alleen bleek de concurrent met 1-0 te sterk voor de manschappen van Henk Fraser, maar vooral de benutte strafschop alsmede de rode kaart voor Vito Wormgoor zorgde voor frustratie.

"Sporters in het algemeen, daar vallen trainers ook onder, vinden verliezend frustrerend", begon Fraser tegenover de NOS. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht, maar plotseling lag de bal op de stip en moest de Haagse ploeg met tien man verder. "Als je hiervoor penalty's gaat geven... Atomisch gezien is het onmogelijk om de arm weg te halen. Misschien moeten we shirtjes gaan aanpassen waardoor de armen in de shirts zitten."

Volgens Fraser raakte de bal Wormgoor en niet andersom. "Hij raakt de bal bovendien niet eens op zijn hand. Het is pas hands als hij er met de hand naartoe gaat, maar dat is hier totaal niet het geval. Ik denk dat het onmogelijk is om daar een penalty voor te geven, maar volgens de regels kan het", somberde de trainer. "Marco van Basten is een tijdje geleden om dezelfde reden uit zijn dak gegaan, in de camera tijdens een wedstrijd. Ik vind dit een vergelijkbaar geval."

"Ik vind het knap als hij ziet dat deze bal naar het doel gaat, want zelfs daar heb ik twijfels over. Ik vind de straf zwaar, maar we zullen ons wel weer verstoppen achter de regels. Dat antwoord zal ik dan toch krijgen", aldus Fraser.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws