Maaskant (links) en Rutjes op trainingskamp met NAC in Valencia

Kritiek op technisch beleid houdt aan: Een vervelende bijkomstigheid van mijn werk
Deense club wil zich versterken met Hooi

Kritiek op technisch beleid houdt aan: "Een vervelende bijkomstigheid van mijn werk"

28-01-2015 21:57

Greame Rutjes, technisch directeur van NAC Breda, is het middelpunt van zware kritiek. Hij staat onder zware druk, maar capituleert niet. Onder zijn bewind werden spelers gehaald die binnen een mum van tijd weer uit Breda zijn vertrokken.

Kingsley Boateng, Stipe Perica en Isak Ssewankambo werden door Rutjes naar Breda gehaald, maar het drietal heeft inmiddels elders onderdak gevonden. Dat terwijl volgens Voetbal International ook de door Rutjes gehaalde Aleksandar Damcevski mogelijk snel vertrekt bij NAC.

"Dat in de media steeds verhalen verschijnen over mijn positie is een vervelende bijkomstigheid van mijn werk. Maar ik laat me er niet door leiden", vertelt Rutjes in VI. "Je weet dat kritiek erbij hoort in de voetballerij. Al is het zeker niet prettig."

Tegelijkertijd moet de technische man zich bezighouden met de waan van de dag. Elson Hooi staat in de belangstelling van Viborg uit Denemarken. "Hij speelt nu weliswaar niet, maar dat betekent niet dat hij uit beeld is. We hopen dat Elson zich terug gaat vechten bij NAC", aldus Rutjes over Hooi, die onder Robert Maaskant vooralsnog geen basisplaats heeft afgedwongen.