Eriksen schiet Vorm te hulp en leidt Spurs met weergaloze goals naar finale
Eriksen scoort een fantastische vrije trap: 2-2 eindstand

28-01-2015 22:44
5

Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur woensdag een finaleplek in de Capital One Cup bezorgd. De Deense oud-Ajacied maakte op bezoek bij Sheffield United vlak voor tijd de 2-2, wat net voldoende was na de 1-0-zege in eigen huis van vorige week.

De middenvelder had eerder ook al uit een vrije trap de 0-1 gemaakt. Sheffield kwam in de tweede helft nog gevaarlijk dicht bij een stunt. Che Adams had de underdog in de tweede helft met twee goals namelijk op voorsprong gezet.

Dankzij Eriksen kon de Londense formatie, waar Michel Vorm op doel stond, de wedstrijd alsnog zonder zorgen uitspelen. In de 88e minuut maakte Eriksen namelijk de 'winnende' 2-2.

Dat was voldoende om de eindstrijd te bereiken. In de finale op 1 maart op Wembley treft Tottenham stadgenoot Chelsea, dat dinsdag met Liverpool afrekende. (ANP)