Basisplaats lonkt voor Deense transferflop: 'Ik hoop dat ik een kans krijg'
Topscorer op tribune door schorsing

Basisplaats lonkt voor Deense transferflop: 'Ik hoop dat ik een kans krijg'

29-01-2015 17:54

Thomas Dalgaard werd in de zomer door sc Heerenveen losgeweekt bij het Deense Viborg. Tot op heden wist de ervaren aanvaller weinig indruk te maken in zijn nieuwe werkomgeving. Vrijdag krijgt hij waarschijnlijk een nieuwe kans in het eerste elftal door de afwezigheid van Eredivisie-topscorer Mark Uth die tegen FC Dordrecht op de tribune plaats moet nemen vanwege een schorsing.

"Ik hoop te gaan spelen, we zullen het morgen wel zien. Ik heb nog niet zoveel gespeeld dus dan ben je minder gelukkig. Ik wil graag spelen want daar gaat het allemaal om", aldus Dalgaard over zijn huidige situatie tegenover Omrop Fryslan.

De directe concurrent van Dalgaard, topscorer Uth weet het net makkelijk te vinden dit seizoen. "Het is duidelijk dat Mark het goed doet, hij maakt veel doelpunten. Dat is de grootste reden waarom ik niet speel, maar ik vond het ook moeilijk om mij aan te passen aan de speelwijze en de competitie."

Dalgaard (30) was dit seizoen goed voor negen competitiewedstrijden voor sc Heerenveen. Het voorgaande seizoen wist de spits voor Viborg achttien keer het net van de tegenstander te vinden in de hoogste afdeling van het Deense voetbal.